От х:

Днес в x:

Кадиев: Шефът на НАП е получил заповед за ревизия 6 месеца преди да продаде фирмата си

Шефът на НАП Румен Спецов е получил заповедта за ревизия поне 6 месеца, преди да продаде дяловете си. За мен щетата вече е нанесена и колкото по-бързо дойде оставката, толкова по-добре.

Това заяви Георги Кадиев, лидер на "Нормална държава", част от коалицията "БСП за България”, по BG On Air по повод поисканата от него оставка на Спецов. 

Финансовият министър Асен Василев обяви вчера по "Свободна Европа", че ще пусне проверка и, ако се установи, че Спецов е продал фирмата, знаейки че има задължения и ще нанесе щета на бюджета, "със сигурност ще трябва да се разделим с него". "Г-н Спецов е искал да напусне България към този момент и си е продал тази фирма, както и няколко други, и е отишъл в Ню Йорк, после е отишъл в Дубай с жена си и семейството си. В този момент, когато той е продал фирмата си, честно казано, не се е интересувал кой я купува тази фирма", обясни министърът. 

Днес Кадиев коментира: „Още преди 3 седмици зададох няколко въпроса на Министерство на финансите като се надявах те да направят проверка и да дадат прозрачен отговор на всички граждани. Въпросът беше следният: “Кога е извършена данъчната ревизия, кога е получен данъчният акт, кой го е получил, кой е получил заповедта за ревизията?“ - и оттам да можем да направим извод дали ревизията обхваща периоди, в които г-н Спецов е бил неин собственик и управител, и, съответно, дали продажбата на дялове не е свързана с опит да бъде избегнато плащане на данъчно задължение“. Получения отговор Кадиев определи като недостатъчен.

Слуховете, че поисканата оставка е в полза на ГЕРБ Кадиев опроверга така: „Ако ние ще заменяме кадрите на ГЕРБ с кадри, които са уязвими, то това няма смисъл. Идеята е да ги заменим с хора, които са качествени, които нямат петна в биографията си и ще свършат това, което кадрите на ГЕРБ не свършиха. Администрацията по времето на ГЕРБ беше абсолютно смачкана, превърната в бухалка на властта, дори не и на властта, а на няколко души, начело с премиера“.

На въпроса как оценява действията на служебния кабинет Георги Кадиев отговори: „Считам, че трябваше да има повече персонални промени. Считам, че задачата му за два месеца е по-скоро да изчегърта лошите практики на предишния кабинет, да смени лошите кадри, а изграждането на нови структури и администрация е по-скоро работа на следващия кабинет.“ 

Той е на мнение, че президентът Румен Радев трябва да се подкрепи за втори мандат, а дали лявото обединение ще се запази и след изборите на 11 юли зависи от резултатите от вота. 

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини