От х:

Днес в x:

Бабикян: Действията на прокуратурата в МВР приличат на саботаж

Има проблем между главния прокурор Иван Гешев и демокрацията, не бих го определил като война между Гешев и Бойко Рашков. 

Това заяви Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!” по NOVA, като коментира повдигнатото обвинение срещу полицая Ангел Папалезов. Какво означава да проверяваш хора, които онзи ден са назначени има ли подслушване на политици. Да предположим, че са зли хора в тази комисия за проверка, ами да бяха ги проверили преди пет дни, преди да ги назначат, коментира Бабикян. 

Онзи ден назначиха нов шеф на ДАНС, викат и него, пред два дена нов шеф на ГДБОП викат и него. Положението е "когото назначат, бива привикван", това не е нищо друго, освен препятстване на действията на тези хора в МВР. Аз не ги познавам и не ми е работа, но това прилича на саботаж от страна на Гешев и бг прокуратурата. Което не е добре - нито за демокрацията, нито за политическия процес в България, каза още Бабикян. 

„Има перце, няма метла. Следвам парите, местата, където потъват парите в България, обясни той за смените на върха в държавата. И даде за пример "Автомагистрали" и ББР. 

Калинките на ГЕРБ са накацали от 12 години. Това не е чистка. В момента се взимат отпуски по 4-5 месеца, за да се закрепят в своето феодално владение и да не мръднат оттам”, уточни той. По думите му това е окопната война на ГЕРБ. 

Аз лично на мястото на ГЕРБ и Бойко Борисов бих помолил главния прокурор да остави хората от комисията за проверка на подслушването да работят, щом са убедени, че незаконно подслушване няма, каза още Бабикян. За да извадят доказателствата, че има или няма подслушване, обясни той. 

Нашите претенции към този кабинет не са по-малки отколкото към всеки друг кабинет, каза още Бабикян. Искам да знам какво мислят Борисов, Нинова, Слави Трифонов, Христо Иванов, Мустафа Карадайъ за действията на прокуратурата, категоричен бе той. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ар
    Арменян
    5 -2
    10:59, 2 юни 2021
    Шайката се съпротивлява.
  • 2
    Хр
    Христо
    1 -1
    21:18, 2 юни 2021
    бибиян иска кръв...черепа му е дал задачи и трябва да изпълнява
  • 3
    Ми
    Мисирки
    1 -1
    22:29, 2 юни 2021
    Защо бе ,пишман журналисти ,давате трибуна на най -големите лъжци ? Поръчка ли е или сте толкова независими ,че нищо не зависи от вас?
    • Ne
      NET
      0 0
      06:45, 3 юни 2021
      На теб защо дават трибуна, лъжлив трол ?
Последни новини