От х:

Днес в x:

Близо 6 млн.лв. за укрепване на свлачището до Капитан Андреево

     
    По свлачището, което се образува в близост до Капитан Андреево, при интензивните валежи през 2015 година, вече се работи.
    Укрепителните дейности на обекта при 372-ри километър на  първокласния пътмежду Хасково и Свиленград са стартирали, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.
    При свлачищната дейност беше предизвикано и  пропадане на пътната настилка. Оттогава отсечката е затворена за движение, а трафикът е пренасочен по изграден обходен път в непосредствена близост до компрометирания участък.
    Финансирането за овладяване на проблема е осигурено по проект на Оперативна програма „Околна среда“  чрез Кохезионния фонд и националния бюджет.
    Изпълнител е ДЗЗД „АБ-ИНФРА“, в което участват: „АБ“ АД и „Инфра Кепитал“ ЕООД. Техният договор е на стойност 5 839 510.03 лв. с ДДС. 
    Строителният надзор е възложен на „Eн Ар Консулт“ ЕООД. Договорът им за 81 600 лв. с ДДС. Авторският надзор ще бъде осъществен от „Пътпроект“ ЕООД, а стойността на договора им е 3993,60 лв. с ДДС.
    Възстановяването на свлачището предвижда изграждането на укрепителна  конструкция за трайно стабилизиране на участъка. Планираните отводнителни мероприятия включват ревизия на съществуващите съоръжения, възстановяване на бетоновата регула, изграждане на нови отводнителни облицовани окопи и дренажна система в участъците в изкоп. Отсечката ще е с нова асфалтова настилка, хоризонтална маркировка и пътни знаци.
    Ремонтът трябва да завърши до 6 месеца. 
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Па
      Панаетюф Теню ут Гереня
      1 0
      21:31, 21 май 2021
      Сее милионе сака сака ги давате
      • Молете се да не дойдем от Х-отбора на демокрацията , че тогава ще има побити глави на крадци като по времето на Инджето ......
        А румънците като намерят 20 стотинки ще ходят да ги предават в МВР-то :))

    Още новини

    Последни новини