От х:

Днес в x:

Поставиха табели за опазване на околната среда

Изображение 1 от 3

    Община Асеновград постави предупредителни табели, с които се приканват гражданите да опазват околната среда.

    Целта е да се предотврати безразборното изхвърляне на отпадъци, люспи от слънчоглед, фасове от цигари и други на нерегламентирани места.

    Табелите са монтирани в Градския парк. Те предупреждават, че е "забранено изхвърлянето на отпадъци - глоба от 50 лева до 500 лева" и е „забранено паркирането на МПС върху тревните площи - глоба от 50 лева до 200 лева.

    Други три табели общо са поставени съответно - в индустриална зона и – в парка до Пожарната. Още шест пък, обозначаващи, че е “забранено разхождането на кучета“ са монтирани в различни паркове на града: в Градския парк - до детските площадки; на улица „Цар Освободител“; на улица „Свобода“; в парка „Братя Пачови“; зад Исторически музей – до детската площадка.

    Община Асеновград пояснява, че табелата не забранява директното преминаване на четириноги, водени на повод от стопаните им, през парка. Не се допуска разходката и газенето на тревните площи там.

    Целта на инициативата е всички да се обединим около каузата да се спазват указанията, за да живеем в по-чист и приветлив град. 

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини