От х:

Днес в x:

Община Хасково финансира 36 творчески проекта

36 от подадените 63 проекта на творчески колективи, дейци на културата, клубове и читалище са одобрени по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура от експертната комисия към община Хасково през първия етап на кандидатстването. Тук.

Сред класираните проекти по направление „Утвърдени и значими събития“ с най-много точки и финансиране е този на Сдружение "Спортен клуб Рона". Те получават 9 000 лева за осъществяване на инициативата си. Клуб „Рона“ е организатор на Международния танцов фестивал „Вълшебен свят“.

Компютърна школа "Вале"ОНЧ "Заря-1858" ще получи в същото направление финансово подпомагане от 1 700 лева. Школата е организатор на Международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“.

Сдружение "КБНТ Фъртуните на Мишо" са одобрени с финансиране от 8 678 лева. Сдружението е организатор на превърналия се вече в традиционен фолклорен фестивал „Хайдушка софра“.

Неразпределената сума в направлението, за която могат да се подават нови проекти, е 2 722 лева

Класираните проекти по направление ,,Мобилност“ са осем, а общото одобрено финансиране по тях е 14 620 лева. Суми за покриване на дейностите си ще получат: НЧ "Арарат2001, Танцова организация Тангра, НЧ "Зора – 1982"-Хасково, Представителен фолклорен танцов състав "Хасково" към НЧ "Г.Ив.Топузо в-1974", Сдружение "Спортен клуб Рона", Сдружение "Смесен хор Родна песен – Хасково", НЧ "Тракия - 2008" , Сдружение "Орфей 1977" Хасково

Неразпределената сума по направлението е 7 480 лева.

Финансиране ще получат 19 проекти по направление „Културни инициативи“. От подадените проектни предложения едно не е разгледано заради липсваща декларация в задължителната документация, а 15 не са класирани. Те не са събрали минимума от 25 точки. Кандидатите се класират за финансово подпомагане по реда, който се определя от окончателната им оценка, представляваща средноаритметичния брой точки от общия брой точки, дадени от всеки от членовете на експертната комисия по всяка една от двете групи критерии: за културна стойност на проекта и за ефективно използване на финансовата подкрепа, за която кандидатстват.

Общата сума на одобрените искания тук е 86 043 лева. Неразпределени остават в направлението още 7 456 лева.

В направление „Читалища“ - обща сума на одобрените искания е 15 394,56 лв. Остатъкът по направлението е 13 505,44 лева.

За „Творчески стипендии на млади местни творци до 29 г.“ на този етап не са постъпили искания за финансово подпомагане. Общото финансирането по направлението е 3 400 лева.

Срокът за подаване на искания на финансово подпомагане за втори етап на кандидатстване е 31 май, тази година.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ха
    Хасково сънджак
    13 -6
    16:00, 26 апр 2021
    Всичко в общината оправиха, та опряха до музика песни и танци! Душата ни ще я вадят с хубава музика и високи данъци!
    • ПРОЕКТА Е ДА ОБЕЗЛЮДИМ Хасковска Област и след това да я направим един голям Парк на 5-6 Мутри и Бейове
    • Аб
      абсолютни простотии
      1 0
      15:44, 27 апр 2021
      но тиквите и мисирките около тъпото трябва да лапат! а ние да плащаме повече!
  • 2
    Х
    Х
    15 0
    18:01, 26 апр 2021
    А експертната комисия, кои експерти включва? Или е тайна?
  • 3
    Ян
    Янко Митев
    16 -1
    18:16, 26 апр 2021
    Комисията си е попяла "Тропни Калинке". С голяма мъка е успяла да не ме класира. Нищо че проекта ми е добър. 0,67 точки...Ха ха ха щото не съм от ГЕРБ. Национални и международни награди нямат значение. Виж проекта на Милена Трендафилова от герб е финансиран.За нас има критерии за назначените в комисията няма! Красиви хасковски теменужки!
    • Х
      Х
      6 0
      18:28, 26 апр 2021
      Културна политика и политическа култура :)
    • От
      Отговор
      3 -8
      01:07, 27 апр 2021
      Господине, не ни занимавайте с вашия любителски пр... Виж коментара
    • Х
      Х
      0 0
      23:29, 28 апр 2021
      Скъпи/Скъпа/ Скъпо ( каквото Ви харесва) "Отговор", щом не познавате Янко Митев, не се изказвайте по хасковските, че и европейските културни въпроси. Но всъщност може и да сте от комисията, знам ли? И там явно не са наясно с културата и хората в този град.
  • 4
    Чи
    Читател
    2 -9
    19:12, 26 апр 2021
    Сигурно всеки културен проект има своята стойност.... Виж коментара
    • Ян
      Янко Митев
      7 -2
      19:31, 26 апр 2021
      Никой не казва че са недостойни! Питането е защо комисията е от КАЛИНКИ които хал хабер си нямат от култура и творчество. Кой е критерият за ефективно използване на финансовата подкрепа? Нима при написан целия екип и разбити разходите които ще бъдат отчетени до стотинка комисията казва не. И то за нещо което надхвърля рамките на общината и ще представя Хасково по Европа?
  • 5
    Ян
    Янко Митев
    11 -2
    19:48, 26 апр 2021
    Сдружение"
    Алианс за
    регионално
    сътрудничес
    тво и
    развитие"
    7 500,00 7 000,00 37,29 32,29 69,57
    Някой да не знае че това е фирма на Делян Добрев представяна от Милена Трендафилова и Косулов. Освен това по програма получават и 300 хиляди на година от не случайно спечелен проект...
  • 6
    Жа
    Жалко
    10 0
    21:54, 26 апр 2021
    Всичко тука се урежда от шуробаджанащина.Генетическата обремененост се предава от поколение напоколение.За всяко нещо се чува тука имам познати ще звъна,там имам хора ще се обадя.Жалко ,но държавата се превърна на една мафиотска структура на калинки.Няма да се оправи то се наследява пожизнено.Това е положението грамотните,знаещи и можещи просто нямат шанс.Другите са толкова гьон сурат даже не се усещат,че не стават за тази работа,с една дума с цялото си нахалство търсят ли тъ.сят мафиотските си връзки ,за да се уреждат.Та калинките нямат свършване.
  • 7
    Тр
    Труда краси човека
    3 0
    09:52, 27 апр 2021
    Целта на групировката ГЕРБ е да спрат достъпа на пари от европейските фондове към гражданите , за да може финансирането да остане изцяло за тяхната престъпна групировка. Ярък пример за това е как проекти на граждани за символични суми от 3000лв. до 5000лв. не са класирани , докато всички проекти на престъпното сдружение ГЕРБ получават финансиране. Все пак за да има за едни , трябва да няма за други, и то трябва да няма по много. Спирането на достъпа на пари от еврофондовете до гражданите се осигурява чрез "Косимията" назначена и зависима изцяло от организираната престъпна група на ГЕРБ. В различните направления на финансиране членовете на комисиите са разлини но по същество всички са обвързани с ГЕРБ.
    Ето и имената на някой от членовете в "Косимията" по култура, това са :
    1. Директорката на Математическата гимназия в гр. Хасково - Гергана Петрова
    2. Директорката на дирекция Образование, култура, младежки дейности и спорт в общината - Йорданка Иванова

    Впечатление правят проектите за финансиране на "Сдружение Алианс за регионално сътрудничество и развитие" получаващо европейски пари в особенно големи размери по различни направления от фондовете на европейският съюз. За култура 7000лв., за приложна демокрация от социалните фондове 87 278,69лв. и др.
    Това сдружение по същество неправителствена организация(НПО) представлявано от :
    1. Светла Василева
    2. Иво Конгалов
    3. Миглена Никовска
    в него вземат участие още Милена Трендафилова, Евгени Консулов и Теодора Пехливанова всички до един приятелчета на Делян Добрев от ГЕРБ.
    Тези хора издават брошурки и отчитат дейности на организирани седянки за което получават всяка година финансиране от европейските фондове над 100 000лв!
    Така групата около ГЕРБ без да извършва работа по същество прибира от европейските фондове купища пари , докато ограбеният български народ продължава да не разбира защо ходи на работа , работи и става все по-беден и по-беден.
    • За
      Заветът на ГЕРБ
      2 0
      10:28, 27 апр 2021
      Далаверките на ГЕРБ са най-сладки. Докато хората се трудят кохортата на ГЕРБ продължава да пълни чекмеджетата. Общински бюджети , еврофондове всичко се опосква до последната стотинка.
  • 8
    Ян
    Янко Митев
    2 0
    13:42, 27 апр 2021
    По повод комисията за подпомагане на културата в Хасково

    Как две верни кученца могат да станат бесни и да те поухапят. Става въпрос за Йорданка Иванова и Гергана Петрова. Двете кученца имаха честа да бъдат назначени в комисия в която да разпределят купички с храничка с които занимаващите се с творчество да направят хубави неща. Много добра инициава. Послушните кученца от породата Герб се заеха с тази работа уставно което ще рече купичките да се разпределят правилно.Така повелява устава на партията. Разбира се за нашите гранули - вода за другите ... абе кой ги гледа другите...!Можели! Щели да правят нещо свястно... специалистите ги харесвали...признавали ги и у нас и в чужбина...имали награди. Да ама лаят! Като лаят няма купички...?Двете бесни кученца нищо не разбират от творчество даже не знаят какво правят в тази комисия...едната директор на математическата гимназия...всички си спомнят с какви зорове власта успя да я сложи там а другата счетоводителка директор на дирекция Култура и образувание в общината. Нерде Ямбол нерде Стамбол- и пеят Рипни Калинке да тропниме. А пък злобни прости и побеснели. Урязали ми точките...сигурно са си представяли как ми отгризват топките! Бесни ама закона ги пази. Ще са около нас и ще ни ръфат...нали приютав узунджово не е готов.
Последни новини