От х:

Днес в x:

21 °C

Община Хасково финансира 36 творчески проекта

36 от подадените 63 проекта на творчески колективи, дейци на културата, клубове и читалище са одобрени по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура от експертната комисия към община Хасково през първия етап на кандидатстването. Тук.

Сред класираните проекти по направление „Утвърдени и значими събития“ с най-много точки и финансиране е този на Сдружение "Спортен клуб Рона". Те получават 9 000 лева за осъществяване на инициативата си. Клуб „Рона“ е организатор на Международния танцов фестивал „Вълшебен свят“.

Компютърна школа "Вале"ОНЧ "Заря-1858" ще получи в същото направление финансово подпомагане от 1 700 лева. Школата е организатор на Международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“.

Сдружение "КБНТ Фъртуните на Мишо" са одобрени с финансиране от 8 678 лева. Сдружението е организатор на превърналия се вече в традиционен фолклорен фестивал „Хайдушка софра“.

Неразпределената сума в направлението, за която могат да се подават нови проекти, е 2 722 лева

Класираните проекти по направление ,,Мобилност“ са осем, а общото одобрено финансиране по тях е 14 620 лева. Суми за покриване на дейностите си ще получат: НЧ "Арарат2001, Танцова организация Тангра, НЧ "Зора – 1982"-Хасково, Представителен фолклорен танцов състав "Хасково" към НЧ "Г.Ив.Топузо в-1974", Сдружение "Спортен клуб Рона", Сдружение "Смесен хор Родна песен – Хасково", НЧ "Тракия - 2008" , Сдружение "Орфей 1977" Хасково

Неразпределената сума по направлението е 7 480 лева.

Финансиране ще получат 19 проекти по направление „Културни инициативи“. От подадените проектни предложения едно не е разгледано заради липсваща декларация в задължителната документация, а 15 не са класирани. Те не са събрали минимума от 25 точки. Кандидатите се класират за финансово подпомагане по реда, който се определя от окончателната им оценка, представляваща средноаритметичния брой точки от общия брой точки, дадени от всеки от членовете на експертната комисия по всяка една от двете групи критерии: за културна стойност на проекта и за ефективно използване на финансовата подкрепа, за която кандидатстват.

Общата сума на одобрените искания тук е 86 043 лева. Неразпределени остават в направлението още 7 456 лева.

В направление „Читалища“ - обща сума на одобрените искания е 15 394,56 лв. Остатъкът по направлението е 13 505,44 лева.

За „Творчески стипендии на млади местни творци до 29 г.“ на този етап не са постъпили искания за финансово подпомагане. Общото финансирането по направлението е 3 400 лева.

Срокът за подаване на искания на финансово подпомагане за втори етап на кандидатстване е 31 май, тази година.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Ха
  Хасково сънджак
  13 -6
  16:00, 26 апр 2021
  Всичко в общината оправиха, та опряха до музика песни и танци! Душата ни ще я вадят с хубава музика и високи данъци!
  • ПРОЕКТА Е ДА ОБЕЗЛЮДИМ Хасковска Област и след това да я направим един голям Парк на 5-6 Мутри и Бейове
  • Аб
   абсолютни простотии
   1 0
   15:44, 27 апр 2021
   но тиквите и мисирките около тъпото трябва да лапат! а ние да плащаме повече!
 • 2
  Х
  Х
  15 0
  18:01, 26 апр 2021
  А експертната комисия, кои експерти включва? Или е тайна?
 • 3
  Ян
  Янко Митев
  16 -1
  18:16, 26 апр 2021
  Комисията си е попяла "Тропни Калинке". С голяма мъка е успяла да не ме класира. Нищо че проекта ми е добър. 0,67 точки...Ха ха ха щото не съм от ГЕРБ. Национални и международни награди нямат значение. Виж проекта на Милена Трендафилова от герб е финансиран.За нас има критерии за назначените в комисията няма! Красиви хасковски теменужки!
  • Х
   Х
   6 0
   18:28, 26 апр 2021
   Културна политика и политическа култура :)
  • От
   Отговор
   3 -7
   01:07, 27 апр 2021
   Господине, не ни занимавайте с вашия любителски пр... Виж коментара
  • Х
   Х
   0 0
   23:29, 28 апр 2021
   Скъпи/Скъпа/ Скъпо ( каквото Ви харесва) "Отговор", щом не познавате Янко Митев, не се изказвайте по хасковските, че и европейските културни въпроси. Но всъщност може и да сте от комисията, знам ли? И там явно не са наясно с културата и хората в този град.
 • 4
  Чи
  Читател
  2 -9
  19:12, 26 апр 2021
  Сигурно всеки културен проект има своята стойност.... Виж коментара
  • Ян
   Янко Митев
   7 -2
   19:31, 26 апр 2021
   Никой не казва че са недостойни! Питането е защо комисията е от КАЛИНКИ които хал хабер си нямат от култура и творчество. Кой е критерият за ефективно използване на финансовата подкрепа? Нима при написан целия екип и разбити разходите които ще бъдат отчетени до стотинка комисията казва не. И то за нещо което надхвърля рамките на общината и ще представя Хасково по Европа?
 • 5
  Ян
  Янко Митев
  11 -2
  19:48, 26 апр 2021
  Сдружение"
  Алианс за
  регионално
  сътрудничес
  тво и
  развитие"
  7 500,00 7 000,00 37,29 32,29 69,57
  Някой да не знае че това е фирма на Делян Добрев представяна от Милена Трендафилова и Косулов. Освен това по програма получават и 300 хиляди на година от не случайно спечелен проект...
 • 6
  Жа
  Жалко
  10 0
  21:54, 26 апр 2021
  Всичко тука се урежда от шуробаджанащина.Генетическата обремененост се предава от поколение напоколение.За всяко нещо се чува тука имам познати ще звъна,там имам хора ще се обадя.Жалко ,но държавата се превърна на една мафиотска структура на калинки.Няма да се оправи то се наследява пожизнено.Това е положението грамотните,знаещи и можещи просто нямат шанс.Другите са толкова гьон сурат даже не се усещат,че не стават за тази работа,с една дума с цялото си нахалство търсят ли тъ.сят мафиотските си връзки ,за да се уреждат.Та калинките нямат свършване.
 • 7
  Тр
  Труда краси човека
  3 0
  09:52, 27 апр 2021
  Целта на групировката ГЕРБ е да спрат достъпа на пари от европейските фондове към гражданите , за да може финансирането да остане изцяло за тяхната престъпна групировка. Ярък пример за това е как проекти на граждани за символични суми от 3000лв. до 5000лв. не са класирани , докато всички проекти на престъпното сдружение ГЕРБ получават финансиране. Все пак за да има за едни , трябва да няма за други, и то трябва да няма по много. Спирането на достъпа на пари от еврофондовете до гражданите се осигурява чрез "Косимията" назначена и зависима изцяло от организираната престъпна група на ГЕРБ. В различните направления на финансиране членовете на комисиите са разлини но по същество всички са обвързани с ГЕРБ.
  Ето и имената на някой от членовете в "Косимията" по култура, това са :
  1. Директорката на Математическата гимназия в гр. Хасково - Гергана Петрова
  2. Директорката на дирекция Образование, култура, младежки дейности и спорт в общината - Йорданка Иванова

  Впечатление правят проектите за финансиране на "Сдружение Алианс за регионално сътрудничество и развитие" получаващо европейски пари в особенно големи размери по различни направления от фондовете на европейският съюз. За култура 7000лв., за приложна демокрация от социалните фондове 87 278,69лв. и др.
  Това сдружение по същество неправителствена организация(НПО) представлявано от :
  1. Светла Василева
  2. Иво Конгалов
  3. Миглена Никовска
  в него вземат участие още Милена Трендафилова, Евгени Консулов и Теодора Пехливанова всички до един приятелчета на Делян Добрев от ГЕРБ.
  Тези хора издават брошурки и отчитат дейности на организирани седянки за което получават всяка година финансиране от европейските фондове над 100 000лв!
  Така групата около ГЕРБ без да извършва работа по същество прибира от европейските фондове купища пари , докато ограбеният български народ продължава да не разбира защо ходи на работа , работи и става все по-беден и по-беден.
  • За
   Заветът на ГЕРБ
   2 0
   10:28, 27 апр 2021
   Далаверките на ГЕРБ са най-сладки. Докато хората се трудят кохортата на ГЕРБ продължава да пълни чекмеджетата. Общински бюджети , еврофондове всичко се опосква до последната стотинка.
 • 8
  Ян
  Янко Митев
  2 0
  13:42, 27 апр 2021
  По повод комисията за подпомагане на културата в Хасково

  Как две верни кученца могат да станат бесни и да те поухапят. Става въпрос за Йорданка Иванова и Гергана Петрова. Двете кученца имаха честа да бъдат назначени в комисия в която да разпределят купички с храничка с които занимаващите се с творчество да направят хубави неща. Много добра инициава. Послушните кученца от породата Герб се заеха с тази работа уставно което ще рече купичките да се разпределят правилно.Така повелява устава на партията. Разбира се за нашите гранули - вода за другите ... абе кой ги гледа другите...!Можели! Щели да правят нещо свястно... специалистите ги харесвали...признавали ги и у нас и в чужбина...имали награди. Да ама лаят! Като лаят няма купички...?Двете бесни кученца нищо не разбират от творчество даже не знаят какво правят в тази комисия...едната директор на математическата гимназия...всички си спомнят с какви зорове власта успя да я сложи там а другата счетоводителка директор на дирекция Култура и образувание в общината. Нерде Ямбол нерде Стамбол- и пеят Рипни Калинке да тропниме. А пък злобни прости и побеснели. Урязали ми точките...сигурно са си представяли как ми отгризват топките! Бесни ама закона ги пази. Ще са около нас и ще ни ръфат...нали приютав узунджово не е готов.

Още новини

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини