От х:

Днес в x:

Борисов предлага ново правителство, ако то бъде прието, Димитровград ще има 2-ри депутат

    Премиерът в оставка Бойко Борисов представи новото правителство на ГЕРБ - СДС в лайф във фейсбук от болницата, в която се лекува, след като вчера претърпя операция на коляното. По време на живото излъчване в социалната мрежа, премиерът в оставка представи аргументите си за избора на министрите, които предлага.

    Депутатът от хасковски многомандатен район Делян Добрев е изборът на Борисов за министър на енергетиката, което означава че ако правителството бъде избрано в този си състав от Народното събрание, Добрев ще оваканти депутатската банка и на негово място ще се настани следващият от от хасковския многомандатен район от листата на ГЕРБ - СДС Стефан Димитров. Това ще осигури втори депутат от Димитровград в Народното събрание, след Катя Панева от коалиция „Демократична България“.

    Добрев е бил заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, по-късно заема и министерския пост, докато през 2017 г. Добрев подава оставка от всички заемани от него постове, след разразил се скандал, придобил популярност с името „Кумгейт“, за който бе обвинен от депутата Елена Йончева, че е кадрувал по роднинска линия в община Хасково. Обвиненията не са доказани.

    За мястото на министър-председател Бойко Борисов, както вече стана известно, предложи Даниел Митов. Митов е бил в ръководството на ДСБ, след което е бил в редиците на партията "Движение България на гражданите", бил е и министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки, като запазва поста си и в следващото правителство - второто на Бойко Борисов.

    Вице и министър на отбраната - символна длъжност, евроатлантическа насоченост, става лидерът на СДС, Румен Христов. Министър на културата, най-добрият барабанист, завършил в Холандия - Калин Вельов.

    Любен Дилов-син става министър на туризма. "Надявам се, тези сценаристи да кажат защо не те харесват. Лоши сценарии ли си писал, да кажат защо не те харесват. А ти и по водните спортове и като културтрегер си много наясно с туризма, защото той е пропаганда, да кажеш, че нашето е по-добро от всичко останало", обясни Борисов.

    Сашо Иванов, младо лице - министър на регионалното развитие, продължи той. "Не че не са се справили Нанков и Аврамова. Но да се види, че работя и мисля напред. Куцук, куцук, ама главата ми е здрава", отсече лидерът на ГЕРБ.

    Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Десислава Ахладова, Красен Кралев, Красимир Вълчев запазват постовете си.

    Осем са новите лица в предложения от нас кабинет. Даниел Митов е предложението ни за премиер, Александър Иванов - за регионален министър, председателят на СДС Румен Христов - за вицепремиер и министър на отбраната, Делян Добрев - за министър на енергетиката, Жечо Станков - на икономиката, Любен Дилов - на туризма, Калин Вельов - на културата и Ивелина Василева - на околната среда. Другите кандидати за министри са доказани експерти – Томислав Дончев – вицепремиер по еврофондовете, Кирил Ананиев – министър на финансите, проф. Костадин Ангелов – министър на здравеопазването, Екатерина Захариев – министър на външните работи, Деница Сачева – министър на труда и социалната политика, Христо Терзийски – министър на вътрешните работи, Десислава Ахладова – министър на правосъдието, Десислава Танева – министър на земеделието, Красен Къралев – министър на младежта и спорта, Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Росен Желязков – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Хората очакват от нас и ние предлагаме и обновяване на нашето общо лице. Винаги съм държал ГЕРБ да е отговорна партия. Хората ни поставиха като първа сила и поискаха аз да съм премиер. Но за мен спокойствието в държавата е на първо място. Затова предлагаме кабинет начело с Даниел Митов. Евроатлантик, около когото днешните политици могат да се обединят. Готови сме отново да управляваме. Готови сме и за опозиция. Нека само другите партии да не говорят, че нямат нужното мнозинство да направят кабинет и да си изпълнят обещанията към хората. Дори напротив. По-голямо единство в парламента не е имало скоро. Новото мощно мнозинство може да управлява спокойно 4 години. За какво им е служебен кабинет? Защо се отказаха от мажоритарното гласуване? Ако сега избягат от отговорност - значи са страхливци. Дълги години лично аз носих отговорност за всеки кабинет. Да видим сега дали наистина са по-добри от нас, или са страхливци.

    Публикувахте от Boyko Borissov в Вторник, 20 април 2021 г.
    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Пр
      Правителство
      16 -7
      13:07, 20 апр 2021
      Правителство на наглите и корумпираните. Иска ли някой такова правителство. Мерзавци !
    • 2
      Ха
      Ха!
      11 -3
      14:45, 20 апр 2021
      Ае, що патерицата е от страната на здравия крак... чак за такива будали ни ли имат вече?!?
    • 3
      Ма
      мария
      3 -12
      21:13, 20 апр 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Оп
        Оптимист
        9 -3
        08:58, 21 апр 2021
        Или пък ни чака работеща съдебна система, наказани крадци и убийци, стоп на корупцията и парите за развитие на България да се влагат в благо на обществото. Качествени пътища и здравна система, достойни пенсии и повишаване на стандарта на живот, роботещ бизнес без натиск от държавата и завладяване на цели сектори от хората на ГЕРБ
    • 4
      Ма
      Марийке
      5 -2
      09:49, 21 апр 2021
      Марийке, Марийке, що не се скриеш. Иванчо казал на Марийка.
    • 5
      An
      ANNA
      2 -3
      21:33, 21 апр 2021
      Заради простаци- меко казано,които и една книга не са прочели в живота си,гласувайки за чалгаря вкарват истанбулската конвенция.хак да ви е.
    • 6
      Анче , а простака бандит и неговите поддръжници , колко книги са прочели.
      Така ,че хайде стига с тези определения . А това за истанбулската конвенция е параван , като ред други неща с които , плашите хората , само и само да си спасите кожата.
      Разберете , под леда сте вече , под леда .
      Като партия ще отидете при НДСВ , а бандита в затвора.
    • 7
      Фе
      фен
      2 -2
      09:57, 22 апр 2021
      Не се обиждайте,но право Ви се каза,че сте,прозззззти.Щом,Димитров,остави партията-майка,за да влезе,в НС,нужни ли са коментари.Всеселските,тържества,в Добрич,да започнат.
    • 8
      Кр
      Кристина Петрова
      1 -1
      20:50, 22 апр 2021
      За Стефчо и дупе давах на италианците и пак не станаха нещата.
      А сега дупето ми е разпрано ......
    • 9
      Ах
      аха
      1 0
      20:43, 23 апр 2021
      започвайте да хвърляте гюбеци.простаци като лидера си учиндолския партизанин-мълчи като... сега ше видите как ше се изгаврят с децата и внуците ви .
    Последни новини