От х:

Днес в x:

Русия започна военно учение в Черно море, НАТО може да разположи повече военни в България и Румъния

Военноморските сили на Русия започнаха военно учение в Черно море, преди очакваното пристигане на натовските сили в региона, предава Ройтерс.

В учението участват хеликоптери, самолети, както и кораби от Черноморския флот, базиран в Крим.

В контекста на засилващото се напрежение между Русия и Украйна бившият американски министър на отбраната Марк Еспър заяви, че САЩ трябва да разположат повече военни в Черно море в България и Румъния. Според него само така може да бъде спряна евентуалната руска агресия. Той коментира още, че, ако не са за постоянно, войските в България и Румъния трябва да бъдат разполагани поне на ротационен принцип.

"Мисля, че трябва да продължим да се противопоставяме на Русия и да се опитваме да възпираме агресивното ѝ поведение", каза той. 

От Москва определиха действията на НАТО като провокация. Руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков  предупреди САЩ да стоят далеч от Крим и руското крайбрежие на Черно море. И допълни, че "това е за тяхно добро".

Вчера украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова НАТО да помогне на страната, за да се избегне война с Русия. Освен това САЩ обявиха, че ще увеличат военните си сили в Германия заради напрежението между Русия и Украйна.

На този фон от Кремъл коментираха предложението на американския президент Джо Байдън за среща с руския си колега Владимир Путин в трета страна така: "Това е ново предложение, то ще се проучва, ще се анализира", заяви Дмитрий Песков.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аб
    Абе
    5 -1
    18:07, 14 апр 2021
    Абе янки вървете си от където сте дошли и се махайте от Черно море. От горе на това прехвърляте вината върху Русия. Вие сте агресора. Какво правите в нашето море, където искаме да плуват лодки и яхти. Украйна член ли е на НАТО или само ги насъсквате срещу Русия. Крим никога не е бил на Украйна.
Последни новини