От х:

Днес в x:

13 °C

Страните от ЕС официално се споразумяха да въведат COVID паспорти за пътуване

Страните от ЕС официално се споразумяха да въведат COVID паспорти за пътуване. Това е стъпка към възобновяването на туризма това лято, като законодателите на блока ще обсъдят подробностите през май, предаде Ройтерс, позовавайки се двама високопоставени източници.

Паспортите ще позволят на ваксинираните, преболедувалите COVID-19 и тези с отрицателен тест да пътуват по-лесно в ЕС, където ограниченията за пътуване оказват натиск вече повече от година на туристическия сектор.

27-те държави членки на ЕС „подчертаха своя ангажимент да подготвят рамката до лятото на 2021 г.“, се посочва в документ, предоставен на Ройтерс. 

Европейският парламент се очаква също да приеме предложението по-късно този месец. Това означава, че през май могат да започнат и последните преговори между националните представители, законодателните и изпълнителните органи на блока. 

Страните от ЕС работят паралелно, за да гарантират, че са налице необходимите технологични решения, така че новите цифрови или хартиени сертификати да могат да бъдат използвани, след като бъдат одобрени.

Споразумението между страните членки включва и разпоредби срещу дискриминацията спрямо онези, които не могат или не желаят да се ваксинират.

Държавите от съюза сами ще решават дали да приемат сертификати (COVID паспорти), издадени в страни, в които не се използват ваксините, одобрени от европейския здравен регулатор. 

Източник: offnews

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Лю
    Любопитен
    11 -1
    09:34, 15 апр 2021
    Абе това не беше ли в теориите на конспирацията?!? Да ограничат свободното придвижване ако не си ваксиниран?!?
    Добре дошли в Новия Световен ред!
    Където конспиративните теории стават реалност!
  • 2
    Хр
    Христова
    6 -1
    09:57, 15 апр 2021
    Виждаме как Западът деконструира самия себе си. Това, което тълкуваме като мейнстрийм, като геополитически и чисто политически действия, има своите корени в една тенденция на разпад на западната цивилизация, която изчерпа себе си и бяха подменени фундаменталните ѝ културни и цивилизационни кодове. Политическите елити се променят, самата геополитическа структура се променя… Започва новият световен ред – концентриране на материалния ресурс в този прословут 0,1% от богати наднационални елити и разрушаване на всичко останало, създаване на едно владеене на цялото човечество. За да няма съпротива в обществата, социалната тъкан трябва да бъде разкъсана, хората да бъдат объркани, да им се промият представите за пол, раса, семейство, социални общности“.
    „Важна е ролята на мислещите хора, те избират да имат ясен поглед пред лицето на бездната, пред която летим. Те са решили да платят цена, за да останат с ясен поглед. Това са хората, които продължават да говорят, да пишат. Съпротивата срещу този краен либерален тоталитаризъм е видима и постепенно става все по-осезаема. Важно е мислещите хора да продължават да помнят и да отстояват хилядолетните принципи на хомосапиенс, да продължават да будят хората“.
  • 3
    Хх
    ХХХ
    4 -1
    10:57, 15 апр 2021
    А така, кафяв паспорт. само че, вместо златисти рисунчици отгоре трябваше да сложат знака на Щурмабтайлунг за да е по-правдиво. Новия ред го нагласиха като стария отпреди 70 години. Да ни е честит научно-медицинския фашизъм.
Последни новини