От х:

Днес в x:

Томислав Дончев: Като първа политическа сила сме длъжни да предложим правителство

В понеделник, по време на брифинг на ГЕРБ за представяне на анализи от изминалия парламентарен вот, вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че "Като първа политическа сила сме длъжни да предложим правителство, въпреки малките му шансове да бъде подкрепено".

Той каза, че ГЕРБ имат капацитет да предложат подготвени кадри за правителство и че партията ще предложи кабинет не като политически знак, а правителство, което от ден първи ще може да работи и да гони проблемите. По думите на Дончев е минало времето на големите приказки, на надвикването, дойде времето да се вземат решения, каза той. Решенията, които ГЕРБ трябва да вземе с цялата отговорност, сме ги взели и ще следваме процедурата по конституция, заяви Дончев.

Чух, продължи той, че всички са спечелили изборите, коментират се край на епохи, началото на други - от повечето спортове знам, че победителят е този, който е пръв. Без да отнемам правото на всички останали, които претендират да бъдат победители - победителят е един, като брой гласове, кой е на първо място в общини, брой народни представители, каза представителят на ГЕРБ.

Дончев каза, че победата на партията е въпреки всичко и изброи: горещото политическо лято, естествения ефект на изхабяване от престоя във властта, опитите да бъде омаскарен изборният процес, тоталната консолидация на някои политически сили, които искат да "изметат, да махнат някого". Мога да приема за легитимна политическа цел на някого да "измете" Костадин Ангелов, мен или някой друг, но не и "изметени" 800 000 българи, каза Дончев и благодари за подкрепата на българските граждани

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    10 -2
    16:44, 12 апр 2021
    Томиславе,това не е победа-това е началото на края!Така ли не можа да го осъзнаеш,а говориш глупости!Повечето от българите не искат да ви виждат,ти правителство ще предлагаш!Ако можехте да управлявате,нямаше да сме най-бедните!Какво имаш в голата си "кратуна",за да не осъзнаеш колко е 300лв.пенсия и какво може да се купи с тях!Махайте,изроди мръсни!
  • 2
    68
    681
    5 -1
    18:45, 12 апр 2021
    тоя като не може да измисли нещо умно да каже го избива на популизъм в най-грозна форма и винаги се бършат с народа! Ами досега какво се чесахте 12г и нищо не свършихте видяхме само крадене, крадене, крадене и лъжи, лъжи, лъжи.До тук сте!
Последни новини