От х:

Днес в x:

12 °C

Атанасов: Няма да подкрепим проектокабинета „Митов“

В предаването "Лице в лице" по  bTV зам.-председателят на "Демократична България" Атанас Атанасов каза, че вероятно дори няма да отидат на разговори с ГЕРБ, а със сигурност техният кабинет не биха подкрепили. Това всъщност беше формацията, за която Митов каза, че първа ще бъде поканена на разговори, защото те стоят идеологически най-близко до ГЕРБ. Атанасов подчерта, че това не е вярно.

„Ние през цялата кампания обяснявахме с аргументи защо трябва да си отиде това правителство и тази власт. Няма основание да водим разговори. Не е вярно, че идеологически сме най-близки, защото идеологията на ГЕРБ е корупцията, нагласените обществени поръчки, онези чекмеджета с кюлчетата. Така че нямаме нищо общо с тяхната идеология и няма никакво основание да водим разговори“, уточни Атанасов.

Според него е напълно ясно, че правителството, предложено от Бойко Борисов, няма да получи нужната подкрепа и на ход ще е следващата политическа сила в парламента – „Има такъв народ“.

На въпроса какво очаква от партията на Слави Трифонов той обясни, че досега „Демократична България“ не е водила никакви разговори с техни представители.

Още при представянето на правителството днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира, че кабинетът няма да бъде подкрепен, но поиска от Митов да търси разговори за това с представителите на партиите, с които връзките не са скъсани. Неговият аргумент беше, че така и ГЕРБ мога високомерно да откажат подкрепа за правителство от друга партия на по-късен етап. Борисов изрази и мнение, че всички без неговата партия ще искат предсрочни избори надеждата да имат по-висок резултат.

При създалата се ситуация е твърде вероятно от ГЕРБ изобщо да не предложат за одобрение в парламента правителството на Даниел Митов и да върнат мандата. Така шанс да състави правителство ще има втората политическа сила - "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Оттам още не се коментирали дали биха се нагърбили с тази задача.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    Бармалей
    5 -7
    19:17, 20 апр 2021
    Полицай и акъл на едно място рядко се случва! Този има повече акъл от две магарета.
    • 11
      111
      2 0
      09:53, 21 апр 2021
      Доста по-вече от теб!
Последни новини