От х:

Днес в x:

22 °C

В Димитровград се проведе първият официален турнир по Текбол под егидата на FITEQ

Изображение 1 от 5

  На 27.03.2021г. в спортна зала "Младост" в Димитровград се проведе първият официален турнир по Текбол, който е под егидата на Световната Федерация по Текбол (FITEQ) с общ награден фонд 2500$. В три дисциплини "Текбол Димитровград" доказа, че е една от водещите сили в този спорт в България.      

  В най-тежката дисциплина “Сингъл”, треньорът и председател Неделчо Андонов извоюва първо място. В дисциплината “Дабъл” нашият клуб участва скромно, само с една двойка. Въпреки това нашите състезатели - Ивайло Танев и Георги Янев успяха да се качат на трето място на стълбичката. Останалите клубове участваха с две и повече двойки в дисциплината, което прави успеха на момчетата изключителен.                                        

  В “Микс дабъла” талантливата седмокласничка от ОУ “Пенчо Славейков” - Ани Атанасова заедно с Неделчо Андонов извоюваха второ място.                                              

  Освен със своята перфектна организация, домакините от “Текбол Димитровград” впечатлиха и с участието на най-младия участник в турнира. Това е единадесет годишната  Дивна Стоева, ученичка от ОУ “Пенчо Славейков”. Въпреки крехката си възраст, момичето успя да затрудни максимално своите опоненти.                

  В момента нашият клуб  се подготвя  за рунд две “Национални серии България”, който ще се проведе по план на 15 и 16 май в град Пловдив, сподели още Андонов.                    

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.05.2021

  Последни новини