От х:

Днес в x:

Един от шпионите съдействал на прокуратурата, освободен е под ''парична гаранция''

Един от арестуваните по обвинение в шпионаж и тежки умишлени престъпления срещу националната сигурност е съдействал изцяло на разследването и е освободен под "парична гаранция", съобщиха от прокуратурата. 

Пет души са задържани за срок до 72 часа, като прокуратурата най-вероятно ще поиска най-тежката мярка "задържане под стража". 

По-рано стана ясно, че снощната акция на няколко служби в столицата е била именно заради задържаните шпиони. 

И шестимата са привлечени към наказателна отговорност с обвинение за шпионство в полза на чужда държава. Спрямо пет от тях са повдигнати обвинения за участие в група за извършване на престъпления против Републиката, а един е обвинен като ръководител на групата.

По време на акцията вчера един от тях е успял да избяга, но е бил открит в близост до руското посолство. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бъ
    Българин
    7 -3
    21:19, 19 мар 2021
    България се управлява от негодници и предатели! Шпионите на САЩ, Израел и Турция работят като министри и служители на щат в министерствата и ДАНС. Те са истинските врагове, доказали се на практика във вреда за националната сигурност. Помните ли „оня списък“ осветил стотици офицери от разузнаването, който видния „демократ“ Луджев изнесе и с който приключи разузнаването? Нещо да му направиха?! Нищо – стана професор…
  • 2
    поредният фарс
  • 3
    Бе
    Белев
    1 -2
    14:03, 20 мар 2021
    И президента е от шампионската шайка.🥳☠🤡🗣
Последни новини