От х:

Днес в x:

21 °C

Голяма контрабанда на лекарства, използвани при лечение на Ковид, спряна на ГКПП Капитан Андреево

Изображение 1 от 2

  Контрабанда на голямо количество медикаменти – инжекционни разтвори, таблетки и пакетчета с орална суспензия с различно предназначение, е спряна на ГКПП „Капитан Андреево“. Нередовната пратка медикаменти е разкрита при съвместна проверка от служителите на

  „Митническо разузнаване и разследване“ и гранични полицаи.
  Контрабандните лекарствените препарати са открити на 24 февруари, уточняват от Митниците. Те са били в два товарни автомобила, пътуващи от Турция през България за Албания. Първият камион пристига на ГКПП „Капитан Андреево“ около 21 часа, а вторият двайсет минути по-късно. Автомобилите са селектирани от дежурните гранични полицаи. Дежурните митнически служители извършват щателна митническа проверка, при която в шофьорските кабини откриват четири пътническа сака, пълни с 2880 инжекционни разтвора, 150 кутии с общо 4284 таблетки и 70 пакетчета орална суспензия.

  По-голяма част от медикаментите са антитромбозни и се използват при лечението на коронавирус и сърдечносъдови заболявания за разреждане на кръвта.

  Друга част са антипсихотични лекарства и за лечение на трихомониаза.
  Контрабандните медикаменти на стойност близо 40 000 лева са иззети. На шофьорите, албански граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ol
   Old smugglers
   6 -3
   12:25, 2 мар 2021
   Не бъди контрабандист,правителствата мразят конкуренцията!
  • 2
   Да
   Далаверата преди всичко
   3 -2
   12:31, 2 мар 2021
   Имитацията на загриженост за гражданите свършва с тази новина.
  • 3
   Ба
   Бай Миле
   3 0
   13:49, 2 мар 2021
   И какво сега, като ги конфискуват лекарствата вместо да ги дарят на някоя болница ще ги унищожат?
  Последни новини