От х:

Днес в x:

2 °C

Обжалват в съда такса смет в Хасково и Димитровград и данък недвижими имоти

Административен съд – Хасково образува и насрочи три дела по оспорване от граждани и организации на такса битови отпадъци и данък недвижими имоти, съобщиха от Темида.

Едното дело е насрочено в открито съдебно заседание за 10.03.2021 г. от 10.30 часа. С него се обжалва решение №358/17.12.2020 г. на Общински съвет – Димитровград. Касае частта по точка I, с която е одобрена план-сметка за разходите по дейностите: събиране и транспортиране на битови отпадъци; третиране на битови отпадъци в съоръжения и инсталации в депо; поддържане чистотата на териториите за обществено ползване на територията на община Димитровград за 2021 г., в частта по точка II, точка 1, с която е определен размер на таксата за битови отпадъци за 2021 г. за населението на Димитровград и за жилищата на предприятия, и в частта по точка II, точка 2, подточка 2.1, с която е определен размер на такса битови отпадъци за 2021 г. за димитровградското село Бодрово.

Второто открито съдебно заседание съдът насрочи за 17.03.2021 г. от 10:30 ч. То е образувано по жалба срещу Решение №241/18.12.2020 г. на Общински съвет – Хасково, с което е одобрена план-сметка за необходимите разходи за услугите: събиране и транспортиране на битови отпадъци; третиране на битови отпадъци в съоръжения и инсталации в депо; поддържане чистотата на териториите за обществено ползване на територията на община Хасково за 2021 година, съгласно Приложение №1, и е определен размерът на таксата за битови отпадъци за 2021 г. за населението на Хасково и за жилищата на предприятия, за населението и за жилищата на предприятия в IV зона и местностите „Кенана“, „Куба“ и „Туристическа хижа“, за населението и за жилищата на предприятия в V зона, за населението в селата в община Хасково и за всички нежилищни имоти на предприятия.

Третото дело е насрочено за 17.03.2021 г. от 10:45 ч. То е образувано по жалба против разпоредбите на чл.4 и чл.5, ал.1 от Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Хасково, касаещи размера на данък недвижими имоти и условието за недължимост на данъка върху наследствата. Според приетите изменения, когато наследственото имущество на един наследник или заветник е на стойност до 250 000 лева, данък наследство не се дължи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Йо
  Йордан Николов
  17 0
  14:24, 1 мар 2021
  Хубаво е и Хасковския съд да помисли за съкращаването на съдиите по вписвания.Трима човека са,по цял ден кроснат из града,работят на смени по един на ден,имат да прочетат по 10-15 нотариални акта,вземат заплати от по 5-6000 лева.Даже едната е вече пред пенсия има повече от 20 години стаж и е време да стнава адвокат!
 • 2
  АТ
  А Таня Захариева ?
  2 0
  15:46, 2 мар 2021
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини