От х:

Днес в x:

2 °C

Хасковлии искат да се разреши паркирането на ул. „Дунав“, обсъждат го на комисия

  Да се разреши паркирането и от двете страни на 4-лентовата улица „Дунав“ в Хасково, настояха живеещите в района.

  Искането се отнася за участъка от кръстовището с булевард „Васил Левски“ до кръстовището с улица „Булаир“, от страната на аптеката. В момента там може да се паркира, но само откъм поделението.

  Според дългогодишния автоинструктор Пантелей Пантелеев и съседа му Георги Желязков настоящата ситуация не е удачна и дори опасна, защото човек трябва да си остави колата на уличното платно до поделението и рисковано да премине пеш до другия край на улица „Дунав“, за да стигне до дома си или да отиде до някой от търговските обекти. Заради това шофьорите непрекъснато паркират в нарушение.

  „На улицата от страната на аптеката непрекъснато спират коли, но това е нормално, защото в рамките на около 200 метра има 20 търговски обекта. Тука паркират и търговци, и клиенти, а и живеещите наоколо“, заяви Пантелеев. В същото време водачите често биват глобявани. Днес само са били предупредени и масово хората са си преместили автомобилите, но за кратко. Минути след това бяха паркирали други водачи.

  „Ако „Общинска полиция“ тръгне да глобява масово, на ден могат да изкарват по 5000 лева от глоби“, коментира хасковлията.

  Той смята, че регламентирано може да се разреши паркирането на улица „Дунав“ в двете посоки най-вдясно при положение, че платното е достатъчно широко за нормално преминаване на автомобили в двете посоки.

  Отправихме искането на гражданите към общинския съветник Златко Марчев, който е председател на Постоянната комисия по ТСУ и транспорт към Общински съвет в Хасково. Той се съгласи, че предложението би могло да се разгледа на заседание на комисията, която да излезе с решение. Марчев заяви, че в Хасково има и други проблемни участъци с паркирането, които ще бъдат обсъдени на Транспортната комисия.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Гр
   гражданин
   24 -4
   15:18, 1 мар 2021
   стига простотий. широк прав път да го стеснят. всеки да си му мисли къде да спира, има закони и трябва да се спазват. още малко и ще поискат крайните платна да станат паркинг за блока. имат си достатъчно място за паркиране зад блоковете
   • Го
    гоас
    7 -1
    18:54, 1 мар 2021
    На мястото на поделението да се направи безплатен паркинг веднага!
  • 2
   До
   Дорчо
   23 -4
   15:28, 1 мар 2021
   Мен ако питате най-добре ще е направо да затворят цялата улица, и по нея да могат да минават, и да паркират както си искат само живеещите в района. Щото сега те горките са принудени да обикалят цели двеста метра за да стигнат до блока в който живеят. Много по-лесно е да си оставят колите направо на улицата. По същия начин да се разреши паркирането и по Раковска, щото и тя е с четири платна.
   • **
    **
    9 0
    15:43, 1 мар 2021
    На "Съединение" край училището и нататък как премахнаха забраната.
    Тук ще е същото.
    Не ги интересува, че движението се затруднява, поддържането на пътя също.
  • 3
   Jo
   John
   11 -5
   15:44, 1 мар 2021
   правете синя зона веднага, да пращат селяните СМС-и!
  • 4
   12
   123
   16 -1
   16:10, 1 мар 2021
   И сега като е забранено какво? Всеки прави, каквото си иска, харчат се само пари за знаци, които никой не спазва. Движението в нашия ОБЛАСТЕН град е супер зле и БУЛЕВАРДИТЕ са ни умикални. Който иска да направи справка какво е Булевард в уикипедия и да каже има ли такива в нашия областен град.
   • Ра
    Ракийца
    4 0
    18:56, 1 мар 2021
    Като тръгнат от утре полицаите да пишат глоби ще видиш какво е забранено.
  • 5
   Pp
   ppp
   3 -1
   19:21, 1 мар 2021
   ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ все едно там някога е било без паркирани автомобили. Да направим всички улици паркинги и каквото ще да става. Важното е на овчарите да им е удобно да си спират салмите.

  Хороскоп за 11.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
  11 апр 2021
  Последни новини