От х:

Днес в x:

30 °C

Отбелязваме 148 г. от гибелта на Васил Левски


  България свежда глава пред подвига и паметта на един от своите най-свидни синове. 148 години отбелязваме на 18-ти февруари от издигането черната бесилка, на която Апостолът на свободата Васил Левски остана безсмъртен завинаги.

  Местната власт на Хасково почете паметта на Левски днес с поднасянето на цветя пред бюст-паметника му в двора на едноименното училище.

  В церемонията на почит участва и командирът на Хасковското военно поделение 52 740 майор Светослав Годинов.

  Заради здравната пандемия и ограниченията с цел овладяване разпространението на коронавируса, в Хасково не се проведе тържествен ритуал по повод годишната от смъртта на Васил Левски.

  Въпреки това децата от училище „В.Левски“ в преди обедните часове имаха своя открит урок през паметника на патрона си.

  „Днес се покланяме се пред думите и делата на Васил Левски. Думи, особено актуални и днес, когато има непрекъснати опити за разединение на нацията ни. Левски казва: Нека си кажем кривиците, вие моите, аз вашите, за да продължим заедно напред. Ако го перефразирам: Нека си кажем греховете, само така ще можем да продължим всички заедно“, каза веднага след като сведе глава пред паметника на Левски кметът на Хасково Станислав Дечев.

  Областният управител д-р Стефка Здравкова посочи 18-ти февруари като ден за смирение: Днес е ден за смирение, за поклон пред делото на Апостола, и да помним, и пазим заветите, които той ни остави, за да бъде чиста и свята нашата република.“

  При спазването на строги противоепидемиологични мерки на много места в страната днес има церемонии в почит на Левски. По традиция тази вечер в родния град на Левски -Карлово ще има възпоменателна церемония митинг-заря с участието на представителни формирования и военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Апостоле стани да видиш кой ти поднася цветя . Таня Захариева която всеки месец от заплати и бордове взема по 80 000 лева,Станислав Дечев кмета на Хасково дето му засича мисълта и прави дълга пауза когато иска нещо да каже,цвета на Хасково....
   • Ка
    Какво ще празнувате утре?
    5 -6
    13:51, 18 фев 2021
    Какво ще поразнувате, Ганьо? Обесването ли празнуваш? Посрамваш се!
   • Поднася цветя на паметника на убитите Хасковски фашисти на 2-ри февруари :)))
    .......
    Хората които убиха Тодор Велев
    ......
    Знаем ви кои сте фашистите - имаме изготвени списъци за след 4-ти Април
   • Дн
    Днес Празнуват Фашистите
    4 -4
    14:52, 18 фев 2021
    Няма нито една фашистка Организация която да се казва Васил Левски или Христо Ботев
  • 2
   Г-
   Г-н Михайлов
   30 -7
   12:43, 18 фев 2021
   Едни и същи лицемери!!! Малко съвест да имахте поне!

   Спи, Дяконе! Не се събуждай!
   Остани в незнайния си гроб!
   Добре си ти....От там не виждаш
   Съдбата на достойния ни род.

   Не виждаш майките,които днес не раждат.
   Старците край кофите за смет.
   Бащите със джобове празни,
   В ръцете с куфари и здравец за късмет.

   Децата ни са вече на изчезване.
   Селата мъртви,пусти градове.
   Строим хотели,паркинги,гаражи
   Край просяка минава беемве!

   На“Пътя към Европа“ се продават
   В ръцете с кукли,малките моми.
   Те детството си в сънища сънуват,
   Стаена скръб в очите им гори!

   Спи Дяконе! Не се събуждай!
   Добре си там,под тази черна пръст!
   Завиждам ти затуй,че не дочака
   мечтите си,разпънати на кръст!

   Златина Великова
   гр. Нова Загора
   • Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Г-
    Г-н Михайлов
    14 -7
    13:32, 18 фев 2021
    Абе левак, не виждаш ли, че авторката е поетеса? Джендър е синчето може би! Всъщност..... между нея и тебе, заедно взети с тези на снимката,има една Окръжна Библиотека разлика!
   • Г-
    Г-н Нехранимайком
    6 -8
    15:07, 18 фев 2021
    Михайлов, ти ли ще говориш за съвест? Ти си най-голямата фурнаджийска лопата, която е възможно да съществува. Ходи лижи и на едните и на другите. И по далече от Левски, за да не го мърсиш. Разбра ли, картоф.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    10 -1
    17:53, 18 фев 2021
    Нещастник, Аз,Михайлов,се подписвам с името си и не плагиатствам! Ти Общинска или Областна мишко правилно си се подписал Нехранимайко! Замълчи и се скрий,че Апостола......в гроба си се преобръща!!!
   • Ва
    Василев
    7 -1
    18:20, 18 фев 2021
    Златина Великова е българска поетеса от гр.Нова загора. Нейните стихове "Писмо до Левски" се нареждат редом до тези на Блага Димитрова,Дамян Дамянов и др.
    " Спи Дяконе !Не се събуждай!"
    Всички тролове и други престанете да пишете простотии.Прочетете стихотворението.И замълчете,поне днес.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    8 0
    19:42, 18 фев 2021
    Да Василев, обаснете го но олигарсите, некадърните,неуките и невежи Хасквлии-Патриоти!! Останалите Ви разбраха- естествено без Общинските юзбашии и Областните Бюлюкбашии!
  • 3
   Гр
   ГРАЖДАНИНА Х
   10 -4
   14:23, 18 фев 2021
   Аман от глупаци! С глупавите си коментари осрахте личноста на апостола.
  • 4
   Бе
   Бесилото
   12 -6
   14:58, 18 фев 2021
   „Нека си кажем греховете, …“ Ами започнал си кмете, карай до край. Я разкажи за твоите грехове, аз имам време да те слушам и ще ми е интересно. Ако истината ще казваш предлагам и някои държавни органи също да слушат и да си записват…. Знам, че няма да го направиш, но ми беше интересно да разбера колко си прост. Да издекламираш едно изречение писано от друг, без да си даваш сметка как звучи от твоята уста. Жалък си!!!
  • 5
   За
   заза
   6 -1
   19:00, 18 фев 2021
   Без тържествен ритуал, без опело, без стиховете на децата??? Защо? Безумие!
   Ще се обладява "кризата в обстановката" или "обстановката в кризата" или нещо подобно. Срам!
  • 6
   Ак
   Ако
   10 -1
   21:11, 18 фев 2021
   само да можеше Дякона да види какво представлява т.н. свобода - свободия, чалгания, пошлост, шуробаджанащина и нечий дрийм тийм! На управленски и директорски постове - дребни, недостойни душици, плюещи със всяка своя дума злоба и злост, защото осъзнават собственото си нищожество и неадекватност! От това робство кой ще ни спаси, Дяконе!

  Хороскоп за 24.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
  24 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
  24 юни 2021
  Последни новини