От х:

Днес в x:

9 °C

Отбелязваме 148 г. от гибелта на Васил Левски


  България свежда глава пред подвига и паметта на един от своите най-свидни синове. 148 години отбелязваме на 18-ти февруари от издигането черната бесилка, на която Апостолът на свободата Васил Левски остана безсмъртен завинаги.

  Местната власт на Хасково почете паметта на Левски днес с поднасянето на цветя пред бюст-паметника му в двора на едноименното училище.

  В церемонията на почит участва и командирът на Хасковското военно поделение 52 740 майор Светослав Годинов.

  Заради здравната пандемия и ограниченията с цел овладяване разпространението на коронавируса, в Хасково не се проведе тържествен ритуал по повод годишната от смъртта на Васил Левски.

  Въпреки това децата от училище „В.Левски“ в преди обедните часове имаха своя открит урок през паметника на патрона си.

  „Днес се покланяме се пред думите и делата на Васил Левски. Думи, особено актуални и днес, когато има непрекъснати опити за разединение на нацията ни. Левски казва: Нека си кажем кривиците, вие моите, аз вашите, за да продължим заедно напред. Ако го перефразирам: Нека си кажем греховете, само така ще можем да продължим всички заедно“, каза веднага след като сведе глава пред паметника на Левски кметът на Хасково Станислав Дечев.

  Областният управител д-р Стефка Здравкова посочи 18-ти февруари като ден за смирение: Днес е ден за смирение, за поклон пред делото на Апостола, и да помним, и пазим заветите, които той ни остави, за да бъде чиста и свята нашата република.“

  При спазването на строги противоепидемиологични мерки на много места в страната днес има церемонии в почит на Левски. По традиция тази вечер в родния град на Левски -Карлово ще има възпоменателна церемония митинг-заря с участието на представителни формирования и военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Апостоле стани да видиш кой ти поднася цветя . Таня Захариева която всеки месец от заплати и бордове взема по 80 000 лева,Станислав Дечев кмета на Хасково дето му засича мисълта и прави дълга пауза когато иска нещо да каже,цвета на Хасково....
   • Ка
    Какво ще празнувате утре?
    5 -6
    13:51, 18 фев 2021
    Какво ще поразнувате, Ганьо? Обесването ли празнуваш? Посрамваш се!
   • Поднася цветя на паметника на убитите Хасковски фашисти на 2-ри февруари :)))
    .......
    Хората които убиха Тодор Велев
    ......
    Знаем ви кои сте фашистите - имаме изготвени списъци за след 4-ти Април
   • Дн
    Днес Празнуват Фашистите
    4 -4
    14:52, 18 фев 2021
    Няма нито една фашистка Организация която да се казва Васил Левски или Христо Ботев
  • 2
   Г-
   Г-н Михайлов
   30 -7
   12:43, 18 фев 2021
   Едни и същи лицемери!!! Малко съвест да имахте поне!

   Спи, Дяконе! Не се събуждай!
   Остани в незнайния си гроб!
   Добре си ти....От там не виждаш
   Съдбата на достойния ни род.

   Не виждаш майките,които днес не раждат.
   Старците край кофите за смет.
   Бащите със джобове празни,
   В ръцете с куфари и здравец за късмет.

   Децата ни са вече на изчезване.
   Селата мъртви,пусти градове.
   Строим хотели,паркинги,гаражи
   Край просяка минава беемве!

   На“Пътя към Европа“ се продават
   В ръцете с кукли,малките моми.
   Те детството си в сънища сънуват,
   Стаена скръб в очите им гори!

   Спи Дяконе! Не се събуждай!
   Добре си там,под тази черна пръст!
   Завиждам ти затуй,че не дочака
   мечтите си,разпънати на кръст!

   Златина Великова
   гр. Нова Загора
   • Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Г-
    Г-н Михайлов
    14 -7
    13:32, 18 фев 2021
    Абе левак, не виждаш ли, че авторката е поетеса? Джендър е синчето може би! Всъщност..... между нея и тебе, заедно взети с тези на снимката,има една Окръжна Библиотека разлика!
   • Г-
    Г-н Нехранимайком
    6 -8
    15:07, 18 фев 2021
    Михайлов, ти ли ще говориш за съвест? Ти си най-голямата фурнаджийска лопата, която е възможно да съществува. Ходи лижи и на едните и на другите. И по далече от Левски, за да не го мърсиш. Разбра ли, картоф.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    10 -1
    17:53, 18 фев 2021
    Нещастник, Аз,Михайлов,се подписвам с името си и не плагиатствам! Ти Общинска или Областна мишко правилно си се подписал Нехранимайко! Замълчи и се скрий,че Апостола......в гроба си се преобръща!!!
   • Ва
    Василев
    7 -1
    18:20, 18 фев 2021
    Златина Великова е българска поетеса от гр.Нова загора. Нейните стихове "Писмо до Левски" се нареждат редом до тези на Блага Димитрова,Дамян Дамянов и др.
    " Спи Дяконе !Не се събуждай!"
    Всички тролове и други престанете да пишете простотии.Прочетете стихотворението.И замълчете,поне днес.
   • Г-
    Г-н Михайлов
    8 0
    19:42, 18 фев 2021
    Да Василев, обаснете го но олигарсите, некадърните,неуките и невежи Хасквлии-Патриоти!! Останалите Ви разбраха- естествено без Общинските юзбашии и Областните Бюлюкбашии!
  • 3
   Гр
   ГРАЖДАНИНА Х
   10 -4
   14:23, 18 фев 2021
   Аман от глупаци! С глупавите си коментари осрахте личноста на апостола.
  • 4
   Бе
   Бесилото
   12 -6
   14:58, 18 фев 2021
   „Нека си кажем греховете, …“ Ами започнал си кмете, карай до край. Я разкажи за твоите грехове, аз имам време да те слушам и ще ми е интересно. Ако истината ще казваш предлагам и някои държавни органи също да слушат и да си записват…. Знам, че няма да го направиш, но ми беше интересно да разбера колко си прост. Да издекламираш едно изречение писано от друг, без да си даваш сметка как звучи от твоята уста. Жалък си!!!
  • 5
   За
   заза
   6 -1
   19:00, 18 фев 2021
   Без тържествен ритуал, без опело, без стиховете на децата??? Защо? Безумие!
   Ще се обладява "кризата в обстановката" или "обстановката в кризата" или нещо подобно. Срам!
  • 6
   Ак
   Ако
   10 -1
   21:11, 18 фев 2021
   само да можеше Дякона да види какво представлява т.н. свобода - свободия, чалгания, пошлост, шуробаджанащина и нечий дрийм тийм! На управленски и директорски постове - дребни, недостойни душици, плюещи със всяка своя дума злоба и злост, защото осъзнават собственото си нищожество и неадекватност! От това робство кой ще ни спаси, Дяконе!

  Хороскоп за 07.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  07 мар 2021
  Последни новини