От х:

Днес в x:

Кои цветове ще доминират в гардероба ни през пролет/лято 2021?

Изображение 1 от 6

    Топлото време през февруари ни накара да очакваме пролетта. Тогава ще захвърлим дебелите якета и палта, за да ги заменим с по-тънки и и удобни дрехи. Макар до настъпването ѝ да има още време, нищо не ни пречи да разгледаме някои тенденции за сезона.

    Тази година актуалните цветове в гардероба ни, не само за пролетта, си приличат по едно. Всички те носят оптимизъм, че съвсем скоро ще имаме по-нормално ежедневие и ще може да излизаме навън както преди.

    „Сякаш дизайнерите мечтаят да пътуват до любимите си места, създавайки усещане за разрушаване на бариерите... Всички тези ярки и живи цветове ще ни направят по-щастливи и свежи – точно от това имаме нужда в момента“. Това коментира пред TZR Роопал Пътел, моден директор в Saks Fifth Avenue’s.

    Дрехите тази пролет ще клонят към онова чувство за безгрижност, казва от своя страна Кейти Мърфи от 11 Honoré. „След студената и тъмна зима мисля, че всички са готови да използват модата като средство за повдигане на настроението и точно затова идват радостните цветове“, пояснява тя.

    Живи, наситени тонове, които ни карат да бъдем по-приповдигнати, разхождайки се по улиците и ходейки на работа, ще са най-търсените за периода. Също така, по магазините ще има и по-закачливи модели дрехи, в които откриваме нестандартни комбинации от цветове.

    1. Слънчеви нюанси

    Екипът на Valentino показа в своята колекция за пролет/лято 2021, че ще носим цветовете, с които свързваме слънцето и неговите парещи слънчеви лъчи.

    „От яркожълто до мандариновооранжево, тези ярки цветове носят усещане за радост и щастие“, обяснява Пътел.

    2. Дръзко пурпурно

    Според Мърфи, освен различните нюанси на жълтото и светлооранжевото, дрехите ни ще бъдат и с един друг цвят – пурпурно-розовото. Този цвят видяхме в доста колекции, представени през есента, като по всичко личи, че скоро няма да бъде забравен.

    Този по-тъмен нюанс на розовото напомня за цветята през пролетта. Дрехите с него ще се отличават с изящни ръкави и женствени волани. С това може да се каже, че някои ризи и рокли от миналото лято с по-обемни ръкави отново ще са на мода, ако са в този нюанс.

    3. Много цветове в едно

    Дори и да не харесвате тениските или спортните екипи, които сякаш сте боядисали сами, трябва да знаете, че те ще се носят през пролетта и лятото на 2021 г. Общо взето, комбинацията от много „разливащи се“ цветове на едно място ще е търсен ефект.

    Шарените рокли на Valentino, тънки блузки и пуловери с преливане от бежово, оранжево до червено, зелено и синьо, ще са истинска модна находка, стига да обичате да носите повече от един нюанс по себе си.

    „Мисля, че всички сме развълнувани от възможността да се обличаме разнообразно отново и да виждаме тези ярки цветове и шарки да проникват постепенно“, казва Лиан Уигинс от MatchesFashion.

    4. Натурални нюанси, по-близки до природата

    Онези, които мислят по-минималистично, с радост ще установят, че освен пъстрите дрехи, ще носим и такива в светли и натурални цветове.

    Бели, кремави, камилски и други нюанси допълват палитрата, която ще имате в гардероба. Те са идеални за хората, които обичат дрехите в по-телесни цветове. Такива има в колекциите на Виктория Бекъм и Fendi.

    Според Джини Лий от Selfridges, хората сякаш ще бъдат по-близо до природата, обличайки дрехи, носейки обувки и аксесоари в цветове от природата като бежово, светлокафяво и слонова кост.

    Източник: Tialoto

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини