От х:

Днес в x:

Отлично представяне за Хасково от Държавното първенство по ски-ориентиране

    С 10 отличия и представяне на ниво се завърнаха от Държавното първенство по ски-ориентиране състезателите от хасковския Клуб по спортно ориентиране „Компас 94“.

    Четиридневната надпревара край Белмекен, се проведе в местността Куртово от 3 февруари до 7 февруари.

    В Държавното взеха участие над 300 състезатели на възраст от 12 до 75+ години от повече от 20 клуба от страната.

    В индивидуалните стартове в дисциплините: спринт, средна и дълга, под ръководството на Тодор Стратиев, хасковските състезатели завоюваха десет медала.

    От децата отлично се представи Никола Делчев в групата на 12-годишните, който заслужи бронзово отличие в дългата и сребърно отличие в средната дистанция.

    Николай Стилев е вицешампион в спринта при мъже- 35 години.

    Петър Стратиев е с второ място в спринта при мъже -40 г., в дългата дистанция е 3-ти при мъже-45 г.и в средната е със златно отличие при мъже-45 г.

    Добри Топалов се класира на в 2-ро място при мъже -70 г. в дългата и в същата възрастова група взе и първо място в средната дистанция.

    Президентът на „Компас 94“ Тодор Стратиев отново не устоя на снежното предизвикателство и показа, че е в отлична форма. При мъже -75 г. той се класира на първо дългата и на второ място в средна дистанция.

    Отлично представяне за хасковлии и в последния състезателен ден, когато се проведоха щафетните бягания.

    Момчетата ни до 12 години - Христо Тодоров, Никола Делчев и Даниел Йорданов спечелиха сребърните отличия, а момичета до 14 г.-Христина Дюлгерова, Мария Делчева и Ванеса Бъчварова заслужиха бронзовите медали.

    При мъжете в Елитната група нашата щафета в състав Николай Стилев, Тодор Стратиев -младши и Петър Стратиев се нареди на престижното 7-мо място сред 18 участващи отбора.

     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини