От х:

Днес в x:

Милите жени привличат мъжете, милите мъже отблъскват жените

Да си любезен и вежлив се оказва, че не е универсално качество. Върши чудесна работа при жените, защото автоматично ги превръща в много по-привлекателни за мъжете. Но за мъжете не сработва толкова добре. Любезният, вежлив и учтив мъж далеч не е толкова привлекателен за нежната половина от човечеството.

Изследванията сочат, че мъжете намират любезните и мили дами за много по-женствени, което от своя страна се обвързва с представата за по-изразена сексуалност. Такива жени се смятат за по-спокойни и уравновесени, предразполагат към ласки, излъчват нежност, топлина и любов. Мъжете се чувстват спокойни в тяхната компания и са привлечени от тяхната женственост.

С милите мъже обаче нещата стоят по съвсем различен начин. Изненадващо, но се оказва, че повечето жени намират милите и любезни мъже за по-малко мъжествени. Учените обясняват този факт по няколко начина: възможно е жените да възприемат този тип мъже за прекалено чувствителни и раними; не откриват сигурност и опора у тях, защото предполагат, че няма как да бъдат глава на семейство; смятат, че не са искрени и са склонни към манипулиране, показвайки едно привидно мило поведение.

Според друго проучване обаче мъжете, които са по-мили, сдържани и възпитани, са много по-надеждни партньори за дълготрайна връзка.

Източник: Obekti

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини