От х:

Днес в x:

18 °C

Ами ако мястото беше в Гърция?

На какво се смеят съседите ни в Комотини

Регионален съветник за архитектурата и лабиринтите на гръцката бюрокрация

На снимката виждате езерото Комо в Ломбардия, Северна Италия. Великолепен естествен пейзаж, съчетан с отлична архитектура на заден план, но и... басейн в езерото. Питаме се какво ще стане, ако инвеститор се опита да създаде нещо подобно в Гърция? (За България изобщо не можем и да помислим.)

Теоретичен отговор дава регионалният съветник от Комотини Костас Кацимигис, който пише подробно: "Ако това място беше в Гърция, вероятно щеше да се случи следното:

Горските служби щяха да присъдят, че сградата е нахлула в горски район и ще поискат разрушаването на хотела.
Контролът на акваториите и екологията ще постанови, че местообитанията на птици и риби в района на езерото са засегнати.
Отделът към регионалния музей, който се занимава със спелеологията и палеоантропологията, ще обяви, че е възможно съществуването на пещера в близост,... останки на динозаври,… и ще вземе решение за спасителни разкопки, но поради липса на финансиране те ще работят само две седмици в годината и края на изкопните работи се очертава да е след около 150 години. Дотогава се налага възбрана за експлоатиране на зоната.
Службата по контрол на строителството и благоустройството в Общината би наложила строга глоба, тъй като все още не са установена институционални рамки и строителни нормативи за изграждане на басейн в езеро.
След оплаквания, Отделът по незаконно строителство ще прецени, че в първоначалното Разрешително за строеж има пропуски, счита го за нарушение на Правилника в съответствие с последните 58 изменения на Закона за строителството и решава да разруши сградата.
Службата за Държавни имоти ще обяви, че сградата е построена незаконно, така че принадлежи на гръцката държава и ще я прехвърли като собственост на Общинския съвет за стопанисване.
Общинската управа ще остави имота на произвола на съдбата за около десет години, докато не бъде напълно разграбен до последното тоалетно казанче и последната дръжка за врата от последната врата. Тогава ще я продаде на безценица без търг след една година."

Горният пример може да е теоретичен и саркастичен, но отразява широко ситуацията в гръцката реалност на лабиринтната бюрокрация.

Превод от гръцки:Дарина Дееничина

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини