От х:

Днес в x:

Депутатът от Димитровград отчете своята дейност като народен предствител

Изображение 1 от 3

    Депутатът-социалист от Димитровград в 42-рото народно събрание Виолета Желева, даде своят отчет за дейността си през изминалите 4 години на свикана пресконференция днес в Димитровград.

    Депутатът от БСП участва в Комисията по труда, социалната и демографската политика и Комисията по вероизповеданията и правата на човека. Приоритетите на Желева, за които е работила са:

    Защита на насърчаване на правата на хората с увреждания и намаляване на неравенствата  в обществото

    Справедливо и достойно заплащане

    Въвеждане на политики в подкрепа на децата и родителите

    Адекватни доходи и жизнен стандарт за възрастните хора

    Правото ни на чиста околна среда и здраве

    Желева е била вносител и участник в изработването на 19 законопроекта, 42 са били предложенията, които е вснесла по законопроекти между 1-ви и 2 -ро четене, дала е 44 предложения за проекти на решения, задала е 103 въпроса към управляващите по време на парламентарен контрол и е направила 109 изказвания, позиции и реакции по ключови теми от политическия дневен ред.

    За дейността си като народен представител, Виолета Желева получи висока оценка от структурата на БСП в града. Нейните съпартиици - лидерът на градската структура Пламен Панев, общинският съветник Тодор Тодоров и председателят на сесийната група на социалистите Сашо Спасов отправиха една единствена забележка към народният представител, че през изтичащия мандат е била в редиците на опозицията, а не на управляващите, което би й дало възможност за в пъти по-добри резултати в законодателната власт.

    Желева представи своята дейност, като заяви, че на всички организирани от нея 42 приемни в Димитровград и 21 в хасковска област, тя е изслушала всички граждани, които са потърсили нейното съдействие и в последствие е предприела действия за разрешаването на проблемите им пред компетентните министерства и институции, както е помагала и със съвети и персонална помощ. Всички зададени въпроси към социалистката, касаещи ресорни министри, са им зададени, заяви Желева.

    Желева заяви още, че по време на парламентарния контрол в НС, голяма част от въпросите, които е задавала, са били свързани съа защитата на интересите на жителите на хасковска област, някои от ключовите теми, оказващи реално въздействие върху жителите на Димитровград и областта, са за качеството на водата в хасковска област и наличието на уран и манган в питейната вода за населението. По въпроса с качеството на водата, Желева е потърсила възможност за създаване на автоматични мониторонгови станции за изследване на качеството на водата за населените места по поречието на река Марица. Социалистката на трибуната на народното събрание е поставила на дневен ред проблема със струпаните отпадъци на площадката на ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград, за който случай се задействаха всички институции и отпадъците бяха отстранени. По случая с отпадъците е започнало разследване, което е голям успех, заяви Желева, както и че след разгласяването на проблема, еко-министърът Нено Димов е освободил своя пост, както и директорът на местната екоинспекция.

    Постижението, което смята за голям личен успех в законодателната власт, е предложението което е направила и за което се е борила почти 1 година - за коефициента на редукция (намаление на пенсията от НОИ, която се прилага заради втората пенсия от частните пенсионни фондове) да бъде намален от 20% на 10%, с което пенсията от НОИ ще бъде намалена с около 2 пъти по-ниска стойност за пенсиониращите се от началото на тази година, като само за 2021г. това ще касае 17 000 жени, които ще се пенсионират по новите правила.

    Желева сподели успехи в осигуряването на допълнителни щатни бройки за полицейски служители в Димитровград, поради проблемите с битовата престъпност в малките населени места в общината, осигуряването на средства от държавата за медицинските специалисти, след като е бил повдигнат въпроса, че не се спазва колективният трудов договор на медицинските специалисти от Димитровград и Хасково за получаване на минимална заплата от 900 лева.

    Виолета Желева заяви, че активо е участвала в редица блготворителни инциативи, не е отказвала покани за празници, за да усеща вълнението и тревогите на жителите на общината, организирала е младежи от Димитровград да посетят европарламента, както и е вземала множество медиини участия.

    Пресконференцията на депутатът на БСП от 29-и Хасковски многомандатен избирателен район пруключи с думите на Желева: “Това е краткият обзор на дейноста ми като народен представител за изминалите 4 години, оценката ще я дадат гражданите. Знам, че има още много неща, които могат да се свършат, но продължаваме заедно с всички, които са ме подкрепяли до сега, като им благодаря за подкрепата и доверието до момента”.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини