От х:

Днес в x:

Подпорна стена се срути след проливните дъждове в с. Пороминово, свлачище в Кресненското дефиле

Подпорна стена се е срутила след проливните дъждове днес в центъра на кочериновското с. Пороминово, съобщи кметът Кирил Калинков. Инцидентът е станало около 5.00 часа сутринта.

Стената е паднала върху пътното платно и е затворила един от пътищата в селото.

Една от къщите в близост до рухналата подпорна стена е под заплаха и вероятно ще се наложи стопаните да бъдат евакуирани, каза кметът Калинков. Евакуирано е и кметството заради опасност от срутване.

"Засега не съм се изнесъл, но съм обезопасил района на кметството с ленти. Вероятно ще се наложи да се преместя", каза Калинков.

Пострадали при инцидента няма, утре се чака експертна комисия от областната администрация, която да оцени щетите и рисковете. До падналата стена има и друга, която засега е стабилна. Ако подаде и тя обаче, в риск ще бъдат още няколко къщи от селото.

Срутилата се стена е строена преди повече от десет години, за да спре свлачището в района. Заради дъждовете то отново се е активизирало.

За срутване на земна маса между Симитли и Градево и в Кресненското дефиле съобщават от Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ в Благоевград. От там призовават водачите да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с пътните условия. От полицията посочват, че към момента няма затворени за движение пътни ленти. Контролът по безопасност на движението в районите се осъществява от полицейски екипи, които са на място, допълват от ОДМВР - Благоевград.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини