От х:

Днес в x:

6 °C

Повече останаха без работа през октомври в Хасковско, отколкото намериха

Новорегистрираните безработни през октомври в региона на Хасково надвишават броя на тези, които са започнали работа през месеца с 354 души. Без работа са останали 897-ма, а са намерили работно място 543 души.

Равнището на безработица през октомври в региона на Хасково е 6,9%, при същите проценти за страната. То леко се покачва спрямо предходния месец на тази година, но спрямо октомври миналата година безработица се увеличава с 1 %, съобщават от Регионалната служба по заетостта.

Към края на ноември броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от област Хасково е 7 165, като спрямо предходния месец броят им намалява с 884, а в сравнение с октомври 2019 г. регистрираните безработни са с 958 повече.

С най-ниско равнище на безработица са общините Хасково – 5.7% Димитровград – 6 %, а с най-високо – общините Маджарово – 17,9% и Ивайловград – 14,8%.

Област Хасково се нарежда на 10 позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната.

Най-много са останалите без работа през миналия месец от сектора

на услугите – 35,2% или 316 души.

127 от постъпилите на работа са с работническа специалност, 193 са от групата на специалистите и 223 са безработни лица без квалификация.

По степен на образование с висше образование са 90 лица, със средно 300 и с основно и по-ниско 153.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Бе
  безработен
  13 -2
  08:28, 27 ное 2020
  Крайно време е бюрото по труда да заработи в полза на безработните.За 1 година 1 път не са ми се обадили да ми предложат работа, нямам и познат , който да е започнал работа със съдействие от бюрото по труда.Оказва се , че е поредната държвна структура , където само отчитат дейност и са на държавна хранилка.
 • 2
  Ра
  работа
  9 -2
  08:39, 27 ное 2020
  В това тъпо и умряло Хасково нищо не може да се намери и нищо не предлагат.
  Даже и 600 лв.е много за тях заплата.
  А за държавна работа да не говорим, там всичко е нагласено.

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини