От х:

Днес в x:

Почина членът на Висшия съдебен съвет Евгени Диков

Почина членът на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Евгени Диков, който загуби битката с коронавируса.

Той беше бивш шеф на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор.

Според негови колеги Диков се е заразил от COVID-19 преди повече от две седмици, но последните дни състоянието му се е влошило и е бил приет в болница.

През 2017 г. следователите избраха Евгени Диков за член на Висшия съдебен съвет. При избора си получи доверието на 296 от общо 444 свои колеги, които имаха право на глас. Във ВСС Евгени Диков ръководеше Комисията за управление на собствеността.

"Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата изказват искрените си съболезнования на близките и приятелите на Евгени Диков по повод внезапната му кончина", казаха от прокуратурата.

"Отиде си един доказан професионалист, добър и всеотдаен човек, отзивчив колега и искрен приятел. Евгени Диков отдаде живота си в служба на хората и правото им на справедливост.

В последните години той бе член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), но преди това почти цялата му кариера премина в редиците на прокуратурата. Четири години Евгени Диков бе и ръководител на Националната следствена служба.

За него да бъдеш магистрат бе не само професия и дълг, но и призвание.

Ние, колегите му, ще го запомним като благ човек, с впечатляваща култура, който не правеше компромиси с правото и винаги търсеше истината.

Светла му памет!", се казва в съобщение на прокуратурата..

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Co
    covid 19
    0 0
    18:08, 25 ное 2020
    Балтията яко играе по корумпетата.
Последни новини