От х:

Днес в x:

Двама лекари и 3-месечно бебе загубиха битката с COVID-19

COVID-19 погуби още двама лекари, съобщиха от Българския лекарски съюз.

Починал е д-р Ботьо Ботев, управител на МБАЛ "Юлия Вревска" - Бяла. 79-годишният д-р Ботев е бил приет преди седмица в русенската болница „Медика“ с коронавирусна инфекция, имал е придружаващи заболявания - диабет и сърдечносъдови проблеми. До последния момент е изпълнявал функциите си като управител на болницата, чийто ръководител е бил дълги години.

Жителите в града ще го запомнят с неговата любов и всеотдайност към професията и пациентите. Д-р Ботев беше и изявен общественик, два мандата народен представител - от 2001 г. до 2009 г.

Тази сутрин е загубила битката с вируса и д-р Диляна Цветкова, специалист по вътрешни болести в Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания в Бургас. Диагностицирана е била със заболяването на 20 ноември.

Лекарката е била лекувана в отделението, в което е работила. Вчера състоянието ѝ рязко се е влошило, колегите ѝ са направили всичко възможно, за да я спасят, но рано тази сутрин е загубила битката със заболяването, разказва БНТ.

Д-р Диляна Цветкова е на 68 години, но не е имала придружаващи заболявания, с изключение на контролирана и изключително лека хипертония. 

Бебе на 3 месеца също е починало от коронавируса. То е било със съмнение за придружаващо заболяване, съобщи бТВ. 

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини