От х:

Днес в x:

В Международния ден без тютюнев дим в хасковската ПГ по туризъм засадиха дърво и подготвиха брошури

Изображение 1 от 4

    Чрез няколко прояви срещу тютюнопушенето Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково се включи

    в отбелязването на  Международния ден без тютюнев дим, за който е обявен 19-ти ноември. 

    През тази година инициативата на Министерството на здравеопазването е под мотото: „Да спечелим заедно: един ден без цигари!“

    С видеообръщение Селин Иляз от 10б клас, специалност „Организация на хотелиерството“, представи информация за вредите от тютюнопушенето и призовава всеки да направи най-добрия избор за здравето си. Целият клас заедно с класния си ръководител Юлия Бозова подготвиха презентация за вредите от тютюнопушенето. Презентацията бе споделена със съучениците им във Фейсбук страницата на училището.

    Александър Гюмюшев и Стилян Пантов от 8 в клас, специалност „Рекламна графика“, представиха своето виждане за вредите от тютюнопушенето под формата на аниме.

    Младшите посланици на Европейския парламент от ПГ по туризъм обединиха усилия и направиха проучване за ползите от отказването на цигарите. За създаването на постера учениците използваха приложението Canva и познанията си по английски език.

    В часовете по информационни технологии, английски език и изобразително изкуство учениците от ПГ по туризъм изготвиха постери, колажи и презентации с призив ,,Няма безвредна цигара, помислете преди да опитате“.

    Бъдещите хотелиери от 8 б клас засадиха дръвчета „за глътка чист въздух“ в знак на съпричастност на забраната за пушене на обществени места.

    Ученици раздадоха и брошури на пушачи в близост до училището с призив ,,Откажете цигарите, пазете здравето си“.

    Инициативите на хасковските гимназисти са публикувани и на официалната Фейсбук страницата "България без дим".

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини