От х:

Днес в x:

10 °C

НОРАД ще показва къде е Дядо Коледа от 1 декември

Децата по света могат да бъдат спокойни - глобалната коронавирусна пандемия няма да им попречи да проследят движението на Дядо Коледа, който в навечерието на празника обикаля земното кълбо, за да разнася подаръци, предаде Асошиейтед прес.

Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) оповести, че и тази година ще следи Дядо Коледа на 24 декември, както прави от 65 години.

В белязаната от коронавирусната пандемия година обаче ще има някои промени: Не всяко дете ще може да се свърже с доброволец в кол центъра на НОРАД, за да провери местонахождението на Дядо Коледа, както е било в предишните години.

Обикновено в конферентната зала на базата на ВВС "Питърсън" в Колорадо спрингс се събират около 150-160 доброволци. Те поемат двучасови смени, за да отговарят на нетърпеливи малчугани, които искат да разберат дали добрият старец и неговата теглена от елени шейна са стигнали до техния покрив.

В предишни години общо 1500 доброволци в рамките на около 20 часа отговарят на около 130 000 обаждания. Тази годината заради ограничителните мерки, наложени заради коронавирусната пандемия, броят на доброволците ще бъде сведен драстично до по-малко от 10 души на смяна.

"Разбираме, че това е почитана традиция и сме наясно, че ще има известно разочарование", заяви говорителят на НОРАД Престън Шлахтър. "Опитваме се обаче да осигурим безопасността на всички ангажирани", допълва той.

Така на някои обаждания на специализирания безплатен телефон ще отговаря лично служител на командването или доброволец. Останалите обаче ще трябва да се задоволят с предоставена на запис информация за текущото местоположение на Дядо Коледа.

Говорителят допълва, че НОРАД ще ограничи доброволците до служители на командването и близки членове на семействата им. Тази година доброволците ще отговарят на въпроси за здравословното си състояние, а температурата им ще бъде измервана при пристигането им. През цялото време екипи ще се грижат за забърсването на повърхностите. Преди всяка смяна кол зоната ще бъде почиствана изцяло.

Изправено пред заплахата от коронавируса, командването, което предоставя сведения за местонахождението на Дядо Коледа в навечерието на празника от 1955 г., от седмици търси начини как да продължи обичаната традиция.

Освен чрез кол центъра, движението на добрия старец може да се следи чрез сайта www.noradsanta.org, социални медии, гласовия асистент Алекса на Амазон, Онстар, а скоро и чрез ново мобилно приложение.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини