От х:

Днес в x:

Контрабандно злато за 54 бона откриха на „Капитан Андреево“

Недекларирани златни накити за над 54 000 лева са спрели митничарите от Териториалната дирекция "Южна морска“ при три проверки на пътници в леки автомобили на МП Капитан Андреево.

Част от златото е открито на 5-ти ноември, около 9 часа, в кола, влизаща от Турция и пътуваща към Германия. В нея пътуващите били немски гражданин и съпругата му.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която на задната седалка в пътна чанта между личен багаж са открити 19 бижутерийни изделия - пръстени, медальони, синджири, гривни и обици от жълт метал. Според експертизата на вещото лице накитите са от 14- и 22-каратово злато с общо тегло 458.35 грама на стойност над 32 000 лева.
Четири дни след този случай е засечена нова „златна“ контрабанда.

Проверен е автомобил българска регистрация, в който пътували български граждани - двама мъже и две жени.

Извършена е щателна проверка на колата, при която не са констатирани нарушения. При личен преглед на двете дами прикрепени по тялото им са открити пакетчета с общо 23 златни накита с тегло 200.80 грама, които според направената експертиза са на стойност 16 000 лева.
При третия случай недекларираното злато е открито в мъжка чанта на румънски гражданин, пътувал със съпругата си за Румъния. В него са открити недекларирани 83.45 грама златни изделия на стойност 6200 лева.
На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.
От Териториална дирекция "Южна морска" напомнят, че при пренасяне през външна за ЕС граница нормата за безмитен внос на изделия от сребро е 300 грама, а на бижута и аксесоари от злато и платина е до 60 грама.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини