От х:

Днес в x:

24 °C

За 2 млн. лв. санират сградата на Областна администрация в Хасково

Изображение 1 от 4

  Сградата на Областна администрация в Хасково ще бъде санирана. Кметът на община Хасково Станислав Дечев и ръководителят на УО на ОПРР Деница Николова подписаха договор за финансиране на проектно предложение „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на Областна администрация Хасково“, съобщиха от общинската администрация.

  Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ (100%) е в размер на 1 994 533,88 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 28 месеца.

  Към настоящия момент община Хасково подготвя процедурите за избор на изпълнители по реда на Закона за обществените поръчки за всички предвидени дейности.

  Сградата на Областна администрация Хасково е построена преди 1987 г. В нея са разположени държавни структури, което я прави изключително важна за гражданите.

  В изпълнение на проекта се предвиждат следните дейности: Обследване за енергийна ефективност и технически обследвания на сградата на Областна администрация Хасково; Въвеждане на мерки за енергийна ефективност – инженеринг; Извършване на оценка за съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор; Одит на проекта; Осъществяване на мерки, насочени към подобряване на достъпа на хора с увреждания, съгласно Наредба №4 от 01.07.2009 г.

  Чрез осъществяване на всички дейности ще се постигне клас на енергопотребление "А+" в сградата на Областна администрация Хасково.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   За
   За 2 милиона
   46 -7
   15:51, 6 ное 2020
   Ще я бутнат и построят наново. Грабежа продължава
   • Го
    Голям си
    5 -26
    16:49, 6 ное 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Ра
    Разбира се че съм голям
    21 -3
    17:45, 6 ное 2020
    Знаеш ли колко струва квадрат стиропор. Или плочки дето ще сложат по коридорите
   • като за последно крадат
    ....
    въпроса е дали ще имат време след това да го изядат , преди да бъдат компостирани
   • Ку
    КУМГЕЙТА
    4 0
    22:29, 7 ное 2020
    КУМГЕЙТА в действие със сменени пешки
    Мога да се обзаложа че Лилянов и Гаргов ще санират нагласени т Добрев
  • 2
   См
   Смях
   45 -8
   15:52, 6 ное 2020
   Много ни е важно да оправим сградата на (безполезните) сега,смотани боклуци.
   • Лъ
    Лъжи
    23 -1
    22:01, 6 ное 2020
    Каде отидоха парите за саниране на наще блокове защо не изпалнявате обещанията си какво ни интересува областната ви администрация
    Обещания и лъжи големи кълбо от лъжи =ГЕРБ Работа Работа за хората х й
   • Ня
    Няма лошо
    9 0
    08:52, 7 ное 2020
    Да санират сградата. Но да изпонасанират чиновниците в нея. 80% са НКС, наши хора, роднини на нашите хора и други подобни протежета.
  • 3
   Та
   тарикатче
   36 -1
   18:05, 6 ное 2020
   Делянчо не спи. Делянчо санира. Догодина и циганските колиби ще санира, и външните им тоалетни ще санира.
  • 4
   .N
   . net
   34 -4
   18:45, 6 ное 2020
   Гeрберастите виждат, че си отиват и крадат усилено.
  • 5
   11
   11111
   35 -2
   20:04, 6 ное 2020
   а за санирането на народа в болниците пари няма...
   • До
    До 11111
    1 -1
    00:22, 8 ное 2020
    Парите ги дава ЕС,глупако!
  • 6
   Аз
   Аз
   26 -1
   21:27, 6 ное 2020
   В тази държава има хора за разстрел,за тези пари ще построят нова сграда заедно със санирането
  • 7
   Ха
   Хасково
   20 -1
   22:14, 6 ное 2020
   Ние не живеем в областната ви администрация а в панелни блокове БОКЛУЦИ!
  • 8
   Аб
   Абв
   10 0
   22:47, 6 ное 2020
   Познайте кой ще спечели?
   • Бр
    Братовчеда на Делянчо
    2 0
    22:14, 7 ное 2020
    Братовчеда на Делянчо - ЕКОТРАДЕКС ГРУП или дъщерни фирмички , ама всичката пара да е при тях , че скоро няма да има такова лапане.
  • 9
   Ха
   Хасково байонет
   6 -4
   23:05, 6 ное 2020
   Не се косете ! Сградата е тип социалистически реализъм от 70-те години на миналия век и е строена грандомански с много железобетон и никаква топлоизолация! Следващите спечелили изборите догодина номенклатура като се намърда зад бюрата в тази така наречена архитектурна сграда и да седнат и помислят дали е за съд и прокуратура направеното и ли да си натискат задниците на новите кресла .
   Между другото наследниците на бившия мустакат кмет се опитват да надминат подвига му за усвояване на средства и саниране по документи и лапачка за последно.
   Иначе сградата си заслужава да се събори и построи един музей по проект на инжинерина Гошето Иванов с европари и удурми .
  • 10
   Ба
   Бай Колю
   7 -1
   10:12, 7 ное 2020
   Всичкото Маро втасало тъпата сграда ще санират. С тия пари защо не оправите някои улици, дупки осветление, и т.н На кой му е нужно да харчите 2000000 лв от нашите пари. Защо никой не пита хората искат ли да им се харчат парите за такива тъпотии? Ама докато ГРОБ е на власт ще е така. Честито на гласувалите. Другия път като ви раздават по 50 и 100лв да гласувате за тях пак идете.
  • 11
   Гр
   Гражданка
   6 0
   10:55, 7 ное 2020
   Добре,нека я санират,макар,че едва ли тя най-много се нуждае! Блока над военния стол,който е на "пъпа" на града ни , който се набива в очите и на всички гости на града,идеален център,врата до врата с читалище "Заря".......Него кога? Хората чакат две години,да им дойде реда.......А той не идва!!! Нещо по въпроса може ли да отговори общината?
  • 12
   Не
   непознат
   4 0
   18:13, 7 ное 2020
   Лилянката пак ще го прави, на 100% или ще се скрие под някоя друга фирма....

  Хороскоп за 23.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  23 юни 2021
  Последни новини