От х:

Днес в x:

-1 °C

За 2 млн. лв. санират сградата на Областна администрация в Хасково

Изображение 1 от 4

  Сградата на Областна администрация в Хасково ще бъде санирана. Кметът на община Хасково Станислав Дечев и ръководителят на УО на ОПРР Деница Николова подписаха договор за финансиране на проектно предложение „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на Областна администрация Хасково“, съобщиха от общинската администрация.

  Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ (100%) е в размер на 1 994 533,88 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 28 месеца.

  Към настоящия момент община Хасково подготвя процедурите за избор на изпълнители по реда на Закона за обществените поръчки за всички предвидени дейности.

  Сградата на Областна администрация Хасково е построена преди 1987 г. В нея са разположени държавни структури, което я прави изключително важна за гражданите.

  В изпълнение на проекта се предвиждат следните дейности: Обследване за енергийна ефективност и технически обследвания на сградата на Областна администрация Хасково; Въвеждане на мерки за енергийна ефективност – инженеринг; Извършване на оценка за съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор; Одит на проекта; Осъществяване на мерки, насочени към подобряване на достъпа на хора с увреждания, съгласно Наредба №4 от 01.07.2009 г.

  Чрез осъществяване на всички дейности ще се постигне клас на енергопотребление "А+" в сградата на Областна администрация Хасково.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   За
   За 2 милиона
   46 -7
   15:51, 6 ное 2020
   Ще я бутнат и построят наново. Грабежа продължава
   • Го
    Голям си
    5 -26
    16:49, 6 ное 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Ра
    Разбира се че съм голям
    21 -3
    17:45, 6 ное 2020
    Знаеш ли колко струва квадрат стиропор. Или плочки дето ще сложат по коридорите
   • като за последно крадат
    ....
    въпроса е дали ще имат време след това да го изядат , преди да бъдат компостирани
   • Ку
    КУМГЕЙТА
    4 0
    22:29, 7 ное 2020
    КУМГЕЙТА в действие със сменени пешки
    Мога да се обзаложа че Лилянов и Гаргов ще санират нагласени т Добрев
  • 2
   См
   Смях
   45 -8
   15:52, 6 ное 2020
   Много ни е важно да оправим сградата на (безполезните) сега,смотани боклуци.
   • Лъ
    Лъжи
    23 -1
    22:01, 6 ное 2020
    Каде отидоха парите за саниране на наще блокове защо не изпалнявате обещанията си какво ни интересува областната ви администрация
    Обещания и лъжи големи кълбо от лъжи =ГЕРБ Работа Работа за хората х й
   • Ня
    Няма лошо
    9 0
    08:52, 7 ное 2020
    Да санират сградата. Но да изпонасанират чиновниците в нея. 80% са НКС, наши хора, роднини на нашите хора и други подобни протежета.
  • 3
   Та
   тарикатче
   36 -1
   18:05, 6 ное 2020
   Делянчо не спи. Делянчо санира. Догодина и циганските колиби ще санира, и външните им тоалетни ще санира.
  • 4
   .N
   . net
   34 -4
   18:45, 6 ное 2020
   Гeрберастите виждат, че си отиват и крадат усилено.
  • 5
   11
   11111
   35 -2
   20:04, 6 ное 2020
   а за санирането на народа в болниците пари няма...
   • До
    До 11111
    1 -1
    00:22, 8 ное 2020
    Парите ги дава ЕС,глупако!
  • 6
   Аз
   Аз
   26 -1
   21:27, 6 ное 2020
   В тази държава има хора за разстрел,за тези пари ще построят нова сграда заедно със санирането
  • 7
   Ха
   Хасково
   20 -1
   22:14, 6 ное 2020
   Ние не живеем в областната ви администрация а в панелни блокове БОКЛУЦИ!
  • 8
   Аб
   Абв
   10 0
   22:47, 6 ное 2020
   Познайте кой ще спечели?
   • Бр
    Братовчеда на Делянчо
    2 0
    22:14, 7 ное 2020
    Братовчеда на Делянчо - ЕКОТРАДЕКС ГРУП или дъщерни фирмички , ама всичката пара да е при тях , че скоро няма да има такова лапане.
  • 9
   Ха
   Хасково байонет
   6 -4
   23:05, 6 ное 2020
   Не се косете ! Сградата е тип социалистически реализъм от 70-те години на миналия век и е строена грандомански с много железобетон и никаква топлоизолация! Следващите спечелили изборите догодина номенклатура като се намърда зад бюрата в тази така наречена архитектурна сграда и да седнат и помислят дали е за съд и прокуратура направеното и ли да си натискат задниците на новите кресла .
   Между другото наследниците на бившия мустакат кмет се опитват да надминат подвига му за усвояване на средства и саниране по документи и лапачка за последно.
   Иначе сградата си заслужава да се събори и построи един музей по проект на инжинерина Гошето Иванов с европари и удурми .
  • 10
   Ба
   Бай Колю
   7 -1
   10:12, 7 ное 2020
   Всичкото Маро втасало тъпата сграда ще санират. С тия пари защо не оправите някои улици, дупки осветление, и т.н На кой му е нужно да харчите 2000000 лв от нашите пари. Защо никой не пита хората искат ли да им се харчат парите за такива тъпотии? Ама докато ГРОБ е на власт ще е така. Честито на гласувалите. Другия път като ви раздават по 50 и 100лв да гласувате за тях пак идете.
  • 11
   Гр
   Гражданка
   6 0
   10:55, 7 ное 2020
   Добре,нека я санират,макар,че едва ли тя най-много се нуждае! Блока над военния стол,който е на "пъпа" на града ни , който се набива в очите и на всички гости на града,идеален център,врата до врата с читалище "Заря".......Него кога? Хората чакат две години,да им дойде реда.......А той не идва!!! Нещо по въпроса може ли да отговори общината?
  • 12
   Не
   непознат
   4 0
   18:13, 7 ное 2020
   Лилянката пак ще го прави, на 100% или ще се скрие под някоя друга фирма....

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
  28 ное 2020
  Последни новини