От х:

Днес в x:

Токов удар предизвика аварии по водопровода от яз. Тича за Шумен, Търговище и Велики Преслав

Дванадесет екипа на ВиК - Шумен работят за възстановяване на нормалното водоподаване към Шумен, Търговище и Велики Преслав. Дейностите по отстраняването на многобройните аварии по довеждащия водопровод от язовир "Тича" започнаха в 0.00 часа на 5 ноември. Това съобщиха от пресценътра на водното дружество.

"Заради токов удар по вина на „Енерго Про“ имаме седем или осем големи аварии, които трябва да бъдат отстранени. Това налага изцяло спиране на подаването в 1 ч. през нощта в четвъртък (5 ноември). Планирано е водата да бъде пусната през нощта в петък (6 ноември)“, каза управителят на ВиК - Шумен Жанета Панайотова.

Дейностите се изпълняват по предварително изготвен план. Част от авариите са отстранени без спиране на водата. Днес, след източване на водопровода, са планирани работи по 12 участъка, в това число - на седем аварии в шахти въздушници и оттоци по трасето на водопровода, отбелязват от пресцентъра на ВиК - Шумен.

"Загрижени сме заради внезапното спиране на електроподаването към нашите съоръжения. За по-малко от месец имаше два такива случая. Надяваме се да намерим начин, съвместно с ръководството на "Електроснабдяване Север", за подобряване на комуникацията в такива случаи, за да не се допуска подобно нарушаване на целостта на довеждащите съоръжения на дружеството ни и да страдат нашите клиенти", посочва управителят на ВиК - Шумен Жанета Панайотова, цитирана от пресцентъра на ВиК.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини