От х:

Днес в x:

24 °C

Започна ремонт на пътя между селата Елена и Криво поле

  Започна ремонтът на общинската пътна мрежа на територията на община Хасково, съобщиха от общинската администрация.

  Срокът за изпълнение на поръчката е до 01.12.2020 година. Стойността на обществената поръчка е 900 000 лв. с ДДС. Средствата са от целевата субсидия от Републиканския бюджет за капиталови разходи.

  Фирмата-изпълнител на обществената поръчка вече работи в отсечката между селата Елена и Криво Поле.

  Днес заместник-кметът на Хасково Динко Тенев провери на място текущата работа. По договор е планирано да се извърши текущ ремонт по участъци от следните общински пътища: Сусам - Караманци / Колец - Въгларово / Корен-Криво поле – Елена - Болярски извор.

  Предметът на поръчката обхваща възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, чрез извършване на текущ ремонт. Пътищата, включени в настоящия договор, са изпълнени с асфалтова настилка и основните видови работи за текущо поддържане и ремонт на пътните настилки са почистване на повърхността им от прах, кал, свободни каменни материали; ремонт на мрежовидни пукнатини, обхващащи цялата конструкция на настилката; ремонт на единични пукнатини и на пукнатини от обемни изменения; ремонт на пукнатини в близост до ръба на настилката, по надлъжната фуга и породени при хлъзгане на настилката; изкърпване на дупки; възстановяване на ускорено износване на покритието; отстраняване на коловози; напречни вълни и изтласкване; ремонт на слегнали места и издути части на настилката; ремонт на места с избил битум на повърхността на настилката, почистване и стабилизиране на банкетите в ремонтираните участъци, както и почистване от наносни почви, растителни и други материали и възстановяване на напречния и надлъжния профил на окопа чрез оформяне на напречното му сечение и удълбочаване.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ле
   Летящия холандец
   16 -3
   15:12, 5 ное 2020
   А някой поставял ли е под въпрос изпълнението на отсечката посока с. Въгларово и посока хасковски мин. бани? Мисля, че преди 3 години го правиха и това лято имах път и в двете посоки и останах силно очарован от гондолата с която едва не излетях от пътя. Мисля че трябва да се ограничи скоростта до максимум 30км/час. Няма такова безобразие, българска безхаберщина и търгашия. Едва ли има по некачествен ремонт, върла кражба пладнешка
   • Ха
    Ха познайте......
    14 -3
    17:19, 5 ное 2020
    Познайте коя е фирмата изпълнител?
    а) Атастрой
    б) Атастрой
    с) Атастрой
    АТАСТРОЙ ще стане "строителя" на партийната любов между ГЕРБ и ДПС!!!
   • 44
    4444
    2 0
    21:25, 5 ное 2020
    Ха познайте.. не позна коя е фирмата изпълнител
  • 2
   Це
   Цецо
   13 -1
   15:23, 5 ное 2020
   То пък един ремонт кръпка до кръпка и усвояване на пари.
  • 3
   Ре
   Ремон
   15 -2
   15:45, 5 ное 2020
   То един ремонт амааа само законно крадене.
   Или само сикиш
  • 4
   Ма
   Малево-Корен
   15 -1
   16:29, 5 ное 2020
   Шокиран съм, че пътя Малево-Корен също не попада в плана за ремонт!!! Тези хора с хеликоптер ли ги карат до Корен, че не са видели преди Корен какъв е пътя??? Шок и УЖАС!!!
   • No
    NoAnony
    2 -6
    18:11, 5 ное 2020
    Сигурно кмета не е от ГЕРБ. Като се научат за кой... Виж коментара
   • Им
    Именце
    2 0
    23:03, 5 ное 2020
    Парите са отпуснати за общинската пътна мрежа, а пътя Малево - Корен е на АПИ!
  • 5
   Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   10 -3
   18:11, 5 ное 2020
   Щом Дината е на място ша спа рахат. Той си е силен ф координиранто. Ама що са е барнал пу анцуг не мога каза. Общината да земат да го упзаведът с едно костюмче и него, да н са излага с облеклото.
  • 6
   Лм
   ЛМА
   1 -1
   00:22, 6 ное 2020
   Кога ще е първата гонка??

  Хороскоп за 23.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  23 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  23 юни 2021
  Последни новини