От х:

Днес в x:

-1 °C

Започна ремонт на пътя между селата Елена и Криво поле

  Започна ремонтът на общинската пътна мрежа на територията на община Хасково, съобщиха от общинската администрация.

  Срокът за изпълнение на поръчката е до 01.12.2020 година. Стойността на обществената поръчка е 900 000 лв. с ДДС. Средствата са от целевата субсидия от Републиканския бюджет за капиталови разходи.

  Фирмата-изпълнител на обществената поръчка вече работи в отсечката между селата Елена и Криво Поле.

  Днес заместник-кметът на Хасково Динко Тенев провери на място текущата работа. По договор е планирано да се извърши текущ ремонт по участъци от следните общински пътища: Сусам - Караманци / Колец - Въгларово / Корен-Криво поле – Елена - Болярски извор.

  Предметът на поръчката обхваща възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, чрез извършване на текущ ремонт. Пътищата, включени в настоящия договор, са изпълнени с асфалтова настилка и основните видови работи за текущо поддържане и ремонт на пътните настилки са почистване на повърхността им от прах, кал, свободни каменни материали; ремонт на мрежовидни пукнатини, обхващащи цялата конструкция на настилката; ремонт на единични пукнатини и на пукнатини от обемни изменения; ремонт на пукнатини в близост до ръба на настилката, по надлъжната фуга и породени при хлъзгане на настилката; изкърпване на дупки; възстановяване на ускорено износване на покритието; отстраняване на коловози; напречни вълни и изтласкване; ремонт на слегнали места и издути части на настилката; ремонт на места с избил битум на повърхността на настилката, почистване и стабилизиране на банкетите в ремонтираните участъци, както и почистване от наносни почви, растителни и други материали и възстановяване на напречния и надлъжния профил на окопа чрез оформяне на напречното му сечение и удълбочаване.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ле
   Летящия холандец
   16 -3
   15:12, 5 ное 2020
   А някой поставял ли е под въпрос изпълнението на отсечката посока с. Въгларово и посока хасковски мин. бани? Мисля, че преди 3 години го правиха и това лято имах път и в двете посоки и останах силно очарован от гондолата с която едва не излетях от пътя. Мисля че трябва да се ограничи скоростта до максимум 30км/час. Няма такова безобразие, българска безхаберщина и търгашия. Едва ли има по некачествен ремонт, върла кражба пладнешка
   • Ха
    Ха познайте......
    14 -3
    17:19, 5 ное 2020
    Познайте коя е фирмата изпълнител?
    а) Атастрой
    б) Атастрой
    с) Атастрой
    АТАСТРОЙ ще стане "строителя" на партийната любов между ГЕРБ и ДПС!!!
   • 44
    4444
    2 0
    21:25, 5 ное 2020
    Ха познайте.. не позна коя е фирмата изпълнител
  • 2
   Це
   Цецо
   13 -1
   15:23, 5 ное 2020
   То пък един ремонт кръпка до кръпка и усвояване на пари.
  • 3
   Ре
   Ремон
   15 -2
   15:45, 5 ное 2020
   То един ремонт амааа само законно крадене.
   Или само сикиш
  • 4
   Ма
   Малево-Корен
   15 -1
   16:29, 5 ное 2020
   Шокиран съм, че пътя Малево-Корен също не попада в плана за ремонт!!! Тези хора с хеликоптер ли ги карат до Корен, че не са видели преди Корен какъв е пътя??? Шок и УЖАС!!!
   • No
    NoAnony
    2 -6
    18:11, 5 ное 2020
    Сигурно кмета не е от ГЕРБ. Като се научат за кой... Виж коментара
   • Им
    Именце
    2 0
    23:03, 5 ное 2020
    Парите са отпуснати за общинската пътна мрежа, а пътя Малево - Корен е на АПИ!
  • 5
   Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   10 -3
   18:11, 5 ное 2020
   Щом Дината е на място ша спа рахат. Той си е силен ф координиранто. Ама що са е барнал пу анцуг не мога каза. Общината да земат да го упзаведът с едно костюмче и него, да н са излага с облеклото.
  • 6
   Лм
   ЛМА
   1 -1
   00:22, 6 ное 2020
   Кога ще е първата гонка??

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
  28 ное 2020
  Последни новини