От х:

Днес в x:

Скандал със среднощен купон в пловдивски клуб. Ресторантите ще работят до 23 часа с тиха музика (видео)

Областният управител в Пловдив Дани Каназирева заяви пред журналисти, че ще свика извънредно заседание на областния медицински щаб и ще предложи работното време на ресторантите в областта да бъде намалено до 23,00 часа, както и да бъде намалена музиката до 85 децибела.

По думите й такова ограничение трябва да бъде въведено от днес и това реално ще намали изкушението да се провеждат каквито и да е било партитата и подобни мероприятия. Да не говорим, че силната музика създава предпоставка за по-близък контакт, каза още областният управител.

Каназирева припомни, че при последната проверка в петък и събота, на която лично присъства, нарушения не е имало и изрази съжаление, че два дни по-късно получава сигнал, че при парти заповедта е била нарушена. Според нея РЗИ или БАБХ би трябвало да наложат глоба на заведението, като тепърва ще се изяснява каква трябва да бъде тя. Тя призова кметовете на общини да се включат в проверките с наличните си ресурси.

Скандал в Пловдив се вихри около бурен купон в местен клуб, продължил след полунощ. Сигнали били подадени на 112, полиция дошла в 1:30 след поредно обаждане на спешния телефон. Но униформените си тръгнали, без това да се отрази на празненството. Обяснението им пред хора от квартала било, че на купона са зам.-кмет и шеф на "Напоителни системи".

Клуб "Сохо" е работил много след полунощ, въпреки ограничението заведенията в Пловдив да затварят в 23:30 часа. За това съобщи във фейсбук пловдивчанинът Ивайло Спасов. "В 1:30 през нощта полицаите ми казаха лично на място, че правили 3 забележки на заведението Сохо, но не могат да го затворят, тъй като в заведението били заместник-кмет на Пловдив и шефът на Напоителни системи. Щели да пуснат докладна до шефа си“, пише той. Спасов съобщава пред ПловдивПрес, че купонът е продължил през цялата нощ. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини