От х:

Днес в x:

2 °C

Себахтин Исмаил: Инкриминирането на нелегалните превози е подкрепа за изрядните в бранша

Голяма крачка в подкрепа на лоялните работодатели в превозваческия бранш. Така определи днешното решение на НС, с което се инкриминира нелегалния превоз на пътници, собственикът на една от превозваческите фирми в Хасково, който е и член на УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи– Себахтин Исмаил.

Депутатите решиха извършването на нерегламентиран превоз на пътници да се наказва със затвор от 2 до 5 години и конфискация на МПС-то, с което се извършва превоза в „сивия сектор“, независимо чия собственост е.

Строгите мерки ще се прилагат за всеки, които извърши обществен превоз на пътници без разрешение, регистрация или лиценз, които се изискват по нормативен акт или акт на Европейският съюз.

Според промените се предвижда завишено наказание при повторно засичане  до десет години затвор, глоба до петнадесет хиляди лева, както и конфискация на имуществото.

„От името на целия бранш благодарим на транспортния министър Росен Желязков за усилията, които положи за да се случи това, което очаквахме от много години-инкриминирането на „сивия сектор“. От 30 години съм в бранша и сме водили много преговори с различни министри по темата, но именно в неговия мандат и с положените от него усилия по въпроса, се случи тази много важна крачка. Днешното решение ще даде въздух на превозваческия бранш, който спазва законовите норми, особено в ситуацията на пандемията, в която превозите са част от най-засегнатите сектори“, коментира още Себахтин Исмаил. Той припомни, че нелегалниат бизнес е 50-60 % в сектора на превозите у нас.

„Законът вече е ясен за недобросъвестните превозвачи. Надяваме се оттук насетне той да бъде приложен в цялата си сила и контролните органи да си вършат съвестно работата“.

Исмаил коментира още, че с новата Ковид вълна пътникопотокът е силно намалял, особено извънграничния, така че най-вероятно ще се наложи редуциране на линиите, както извън страната, така и на вътрешните.


 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

 • 1
  Ан
  Антон
  44 -17
  14:11, 28 окт 2020
  Думата "инкриминиране" и агата Себахтин еди-кой си са две несъвместими неща! Просто, ако му поискате обяснение за думата, едва ли би ви го дал.
  • Желанията на ДПС са Закон за ГЕРБ !!!
   Така е вече 11 години ,така е сега !
   Приказките на ГЕРБ,са едно а Коалицията им с ДПС съвсем друго.

   80% от превозваческите бизнес в България е собственост на турци с български паспорти.
   Те не търпят конкуренция и ГЕРБ ги обслужва .
  • Бъ
   бъзз
   15 -14
   17:06, 28 окт 2020
   Антончо, статията не е за Себахтина, а за нещо друго.
   Можеш ли да го коментираш или не?
   Трябва ли да има криминализация за тези деяния или не? Това е главното.
   Стопляш ли?
  • Ге
   Георги
   14 -8
   19:26, 28 окт 2020
   Когато не познаваш хората,не се изказвай неподготвен,Антон.Не винаги е като срещнеш турско име ЗНАЧИ ЛОШ.
  • Сл
   След Революцията
   6 -6
   21:02, 28 окт 2020
   Себахтин Исмаил ще е билето-продавач на
   касата на Държавното Предприятие "Обществен Транспорт Област Хасково"
   което ще работи с
   бусовете по-дарени от него и останалите мутри и бейове на Българската Държава
   ....
   Не ме питайте как ще ги дарят - има си едни много тънки методи останали още от дедо Хан Крум :))
  • от коя партия е
   .....
   Ако беше пич щеше да кара безплатно хората на протест ,
   А Сабахтин си е само ратайче :))
  • Вички фирми плащат осигуровки на минимална заплата. Това трябва да води до затвор
  • До
   До Антон
   3 0
   11:51, 29 окт 2020
   Той е адвокат!
   Отделен е въпроса, че е трудно говори български език!
  • Ар
   АРПА ТУР - да ти го натур!
   3 0
   16:23, 29 окт 2020
   Сабахтин Исмаил се казва човека който плати на ГЕРБ за да прокара тази промяна! От Хасково е и е собственик на АРДА ТУР! Този същия, който десетилетие наред прекарва дрогата на власт имащите предишни и настоящи! НО е пропуснал едно много ВАЖНО нещо. Тези момчета които се съсипват от работа и в двете посоки СИ знаят ПРАВАТА и пак ще се оправят, А ти САБАХТИНЧО да ли спиш спокойно ?!!!! А
 • 2
  Фирмата на Себахтин е фирма на ДПС!
  Пренася разни вещества за Западна Европа в тайници в автобусите.
  • До
   Дон Бльон
   25 -11
   15:32, 28 окт 2020
   В Хасково, само "великият комисар" Цанков , и службите, не знаят какво се пренася в атобусите на сабахтин.Всъщност - само се правят че не знаят.
   Ама нали и сабахтин и Цанков са от една и съща партия - ясно е защо!
   Как ГЕРБ ще обяснят ,"комисарството" на Цанков? Той нали е от опозицията - от ДПС?
   И после се усукват като ученички - ама ние нямаме нищо общо с дуписе.
   Мерзавци!
  • Ге
   Георги
   4 -8
   19:35, 28 окт 2020
   Никога нито фирмата нито Себахтин Исмаил и била/ф... Виж коментара
  • Г-
   Г-н Михайлов
   12 -5
   20:34, 28 окт 2020
   Гошееее, ! Първо, на майчиния си език не можеш да се изкажеш, второ- до вчера ходжата, маллима късаше билети в автобуса носейки на кафата си шапката на ДуПиСе!!!
  • Пушете само
   "Девинска Вода" - най-високо съдържание на канабиноли в цял свят!
   ....
   Най-чистата вода доставяна от нашата фирма "Дрвинска вода"
 • 3
  Ка
  Каунче
  25 -8
  15:09, 28 окт 2020
  А сега, Себахтин бей, ще намалиш ли цените на билетите? Работите на огромни печалби! Редно е след като ще ви се увеличи клиентелата, да намалиш цените, стига с това деране на народа! Трябва да си се оял достатъчно покрай дуписе толкоз години!!!
  • Са
   Сабахтин бей
   4 -2
   05:07, 29 окт 2020
   Интереса клати Феса ,
   аз скачам само за пари
 • 4
  Ян
  Янков
  21 -8
  15:38, 28 окт 2020
  Сериозно ли???
  Той ли не знае ,за хилядите бусове с кърджалийска регистрация,които шетат из цяла Европа?
  Той ли не знае, за турските автобуси с регистрациони къджалийски табели?
  Целият автобус изписан на турски-името на фирмата, знамето(нямам нищо против) и какво ли още не - само дето регистрацията -К!
  Всички власт имащи знаят за тези безобразия, само че мълчат- да не накривят шапката на Доганя!
  А Бойчето,милия, той си джитка с джипката - какво го интересува,какви субстанции разнася Сабахтин.
 • 5
  Дд
  Дд
  15 -5
  19:16, 28 окт 2020
  Познавам хора където карат бусове направиха си нови къщи и си купиха нови коли а се водят безработни.Това трябва да спре ние щом си плащаме данъци и лицензи и те да плащат.
  • Ее
   ЕЕ
   11 -3
   20:58, 28 окт 2020
   Подкрепям те и в това е смисъла на законовата промяна. Иначе троловете тук са толкова неграмотни че мисля че са част от тези, които крадат клиенти от редовните превозвачи и изместват темата на коментарите умишлено в политическа посока. Всъщност българина когато го накараш да спазва законите и правилата става зъл. Факт.
 • 6
  Jo
  Joro
  7 -3
  22:22, 28 окт 2020
  Много правилно са го решили. Не може едни да плащат данъци други да правят къщи за сметка на държавата и данъчната система. Относно себахтин...... не мога да кажа ама всички знаят че тука са тролчетата на гошо узунджовеца защото себахтин ги плюеше много. Такива като интриганта гошко пеев смешников дето не може да се почеше сам.
  • Тези които са си построили къщи на кого са платили, колко хора са работили майстори на колко общински и държавни институции са платили такси и плащат данъци някой замислялисе?
   Колко от служителите на АРДА тур са на пълен работен ден и договори? Я кажете многознайковци. Тези момчета които превозват стоки и хора има най -вече социална хуманна дейност която Сабахтин ако може ще разруши, защо ли ЗАЩОТО в Европата хората си отвориха очите. Сабахтинчо правилно са те попитали... СПИШ ли спокойно??? Децата ти осигурени ли са?

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
04 дек 2020
Последни новини