От х:

Днес в x:

24 °C

Хасковската библиотека се сдоби с 4 стерилизатора срещу вируси и бактерии

Изображение 1 от 5

  Регионална библиотека „Христо Смирненски“ закупи четири стерилизатора за въздух със средства по програма „Културни инициативи” на Община Хасково, съобщиха от културната институция.

  Машините са оборудвани със 7-степенна пречистваща система, включително ултравиолетова стерилизираща лампа за ограничаване разпространението на вируси, и имат възможност да работят в непрекъснат режим на работа в присъствие на хора. Това ще осигури нормален и безопасен микроклимат в съответните помещения. Устройствата са поставени в двете големи читални, в Детския отдел и в Заемна за възрастни.

  Благодарение на машината за почистване на библиотечни документи и пречиствателите на въздух библиотека „Христо Смирненски” ще стане едно сигурно място, където библиотекари и читатели ще работят спокойно, без опасност за пренасяне на зараза. Устройствата ще продължат да се ползват и след преминаване опасността от Covid-19. Те са сигурно средство за превенция срещу всякакъв вид вируси и бактерии. От друга страна, всяка една съвременна библиотека трябва да притежава машина за почистване на фонда от книжен прах, гъбички и плесени, особено колекциите от редки и ценни издания.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини