От х:

Днес в x:

16 °C

МО извади на тезгяха бившия КЕЧ в Хасково

Изображение 1 от 4

  Отново извадиха на тезгяха за продажба бившия КЕЧ в Хасково. Имотът на ул.„Дунав“е частна държавна собственост в управление на Министерството на отбраната.

  Обявата за продажбата му е публикувана на сайта на военното ведомство в отсека на търговете с тайно наддаване.

  Площта на някогашния КЕЧ е 12,109 дка с 19 сгради, с обща застроена площ от 2 840,00 кв.м.

  Закупуване на тръжна документация и огледа са започнали от 28-ми септември и ще продължат до 23-ти октомври.

  Търгът ще се проведе на 28-ми октомври с начална тръжна цена 1  716 900 лева. Началният депозитът е 686 760 лева.

  Това е поредният опит за продажба на имота, през 2016 година МО също го обяви за продан, но така и не беше проявен интерес към него.

  Той не беше предостъпен изцяло и на община Хасково, въпреки поредицата от искания от страна на администрацията през годините на предходните управления. През 2010 година все пак правителството прехвърли безвъзмездно на  Хасково 5 декара от военния имот. Намеренията на местната власт бях теренът да бъде използван за изграждане на жилища за социално слаби и за самотни възрастни хора, както и за деца, напускащи специализирани институции.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   39 0
   18:23, 29 сеп 2020
   Недейте така бе хора. От тази информация бившият кмет Иванов ще получи инфаркт. 12 декара ! Малиии. Що далаверка можеше да врътне. Сега Тенчо Лилянов и Оелян Добрев ще намажат.
  • 2
   На
   Наблюдател
   29 -3
   19:03, 29 сеп 2020
   Гошката Иванов искаше да му подарят този имот а не да го купи!
   Да приемем че, ако 12-те декара се купят за 2 милиона лева, то квадратния метър ще струва на купувача около 6 лева квадратния метър. Министерството ако бе разделило на парцели имота и да се продават поотделно може и да се намерят дребни купувачи.
   Интересно ми е какво може да се инвестира в тази земя като града намалява и апартаменти почти не се търсят. А за пример по-отгоре църквата в кв. Орфей се строи 20 години и предполагам още толкова ще се строи явно няма желание да се строи.
   • Оо
    оОо
    20 -4
    19:11, 29 сеп 2020
    А тези другите, които ще го купят, те цял живот от закуски са събирали пари и всичките ще ги дадат от патриотизъм. Никой не се съмнява, кои са печелившите.
   • St
    Stefan
    3 -5
    08:34, 30 сеп 2020
    На Марса сградата се прави ректорат,а тоя имот се прави аудитории ,аули и т.н,църквата се построява прави се един ,два мола в рамките на града,и града ще се напълни
  • 3
   Да
   да бе да
   13 -7
   19:47, 29 сеп 2020
   Над 10 хил . лева и данъчните започват да търсят произхода на парите. Това със закуските си бе номер при Иван Костов и Виденов. Сега няма наши и ваши! Данъчните търсят под вола теле за да си оправдая големите заплати.
  • 4
   Ай
   АйСектир
   13 -1
   19:58, 29 сеп 2020
   Наблюдателния, нещо бъркаш математиката, 12 декара са 12000м2
   2000000лв делено на 12000 е равно на 166.66 лв на квадратен метър . Супер скъпо.
   Дай Боже МО да го продаде.
  • 5
   Мъ
   Мърдащо рамо
   16 -3
   21:59, 29 сеп 2020
   Величко Минев крадецът комунист, основател на Форуком и баща на този с купените преференции за общински съветник известен като дръвчето ще го купи.
  • 6
   Пе
   Пешо
   3 -3
   07:45, 30 сеп 2020
   А казармата в съседство - кога? Тя е излишна, особено на това най-желано място за живеене! Казармата - в Симеоновград!
  • 7
   Фо
   Форуком
   6 -3
   10:40, 30 сеп 2020
   Не се карайте, не спорете и не завиждайте! Имота ще го купим НИЕ.
   Дали ще е Тенчо, Величко, Даниел, Делянчо или някое поставено наше лице, все за нас ще е. Търга е решен още преди да го обявят. Там ще построим нов жилищен квартал. Имотите ще се продават на зелено по 500 - 600 евро квадрата. Не разбрахте ли, че целия град го държим ние?! Забравете за Гошо Иванов, той е минало. Ние сме настоящето и бъдещето. Не завиждайте и не си мислете, че и на нас ни е лесно.
   Трябва да делим помежду си, да храним семейства, жени, глезени синчета, любовници, а пък и нагоре към София трябва да отчитаме, на генералите и властта. И накрая като ударим чертата, за нас не остава толкова много, колкото си мислите.
  • 8
   И.
   И. Колев
   4 0
   12:34, 30 сеп 2020
   Мафията се развива добре в България. Форуком е малка част от нея.После - Защо хората бягали от БГ?
   Ами Познайте.
   Ето едно линкче: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/10/06/3054604_kogato_padnat_smokinovite_lista/

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини