От х:

Днес в x:

13 °C

МО извади на тезгяха бившия КЕЧ в Хасково

Изображение 1 от 4

  Отново извадиха на тезгяха за продажба бившия КЕЧ в Хасково. Имотът на ул.„Дунав“е частна държавна собственост в управление на Министерството на отбраната.

  Обявата за продажбата му е публикувана на сайта на военното ведомство в отсека на търговете с тайно наддаване.

  Площта на някогашния КЕЧ е 12,109 дка с 19 сгради, с обща застроена площ от 2 840,00 кв.м.

  Закупуване на тръжна документация и огледа са започнали от 28-ми септември и ще продължат до 23-ти октомври.

  Търгът ще се проведе на 28-ми октомври с начална тръжна цена 1  716 900 лева. Началният депозитът е 686 760 лева.

  Това е поредният опит за продажба на имота, през 2016 година МО също го обяви за продан, но така и не беше проявен интерес към него.

  Той не беше предостъпен изцяло и на община Хасково, въпреки поредицата от искания от страна на администрацията през годините на предходните управления. През 2010 година все пак правителството прехвърли безвъзмездно на  Хасково 5 декара от военния имот. Намеренията на местната власт бях теренът да бъде използван за изграждане на жилища за социално слаби и за самотни възрастни хора, както и за деца, напускащи специализирани институции.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   39 0
   18:23, 29 сеп 2020
   Недейте така бе хора. От тази информация бившият кмет Иванов ще получи инфаркт. 12 декара ! Малиии. Що далаверка можеше да врътне. Сега Тенчо Лилянов и Оелян Добрев ще намажат.
  • 2
   На
   Наблюдател
   29 -3
   19:03, 29 сеп 2020
   Гошката Иванов искаше да му подарят този имот а не да го купи!
   Да приемем че, ако 12-те декара се купят за 2 милиона лева, то квадратния метър ще струва на купувача около 6 лева квадратния метър. Министерството ако бе разделило на парцели имота и да се продават поотделно може и да се намерят дребни купувачи.
   Интересно ми е какво може да се инвестира в тази земя като града намалява и апартаменти почти не се търсят. А за пример по-отгоре църквата в кв. Орфей се строи 20 години и предполагам още толкова ще се строи явно няма желание да се строи.
   • Оо
    оОо
    20 -4
    19:11, 29 сеп 2020
    А тези другите, които ще го купят, те цял живот от закуски са събирали пари и всичките ще ги дадат от патриотизъм. Никой не се съмнява, кои са печелившите.
   • St
    Stefan
    3 -5
    08:34, 30 сеп 2020
    На Марса сградата се прави ректорат,а тоя имот се прави аудитории ,аули и т.н,църквата се построява прави се един ,два мола в рамките на града,и града ще се напълни
  • 3
   Да
   да бе да
   13 -7
   19:47, 29 сеп 2020
   Над 10 хил . лева и данъчните започват да търсят произхода на парите. Това със закуските си бе номер при Иван Костов и Виденов. Сега няма наши и ваши! Данъчните търсят под вола теле за да си оправдая големите заплати.
  • 4
   Ай
   АйСектир
   13 -1
   19:58, 29 сеп 2020
   Наблюдателния, нещо бъркаш математиката, 12 декара са 12000м2
   2000000лв делено на 12000 е равно на 166.66 лв на квадратен метър . Супер скъпо.
   Дай Боже МО да го продаде.
  • 5
   Мъ
   Мърдащо рамо
   16 -3
   21:59, 29 сеп 2020
   Величко Минев крадецът комунист, основател на Форуком и баща на този с купените преференции за общински съветник известен като дръвчето ще го купи.
  • 6
   Пе
   Пешо
   3 -3
   07:45, 30 сеп 2020
   А казармата в съседство - кога? Тя е излишна, особено на това най-желано място за живеене! Казармата - в Симеоновград!
  • 7
   Фо
   Форуком
   6 -3
   10:40, 30 сеп 2020
   Не се карайте, не спорете и не завиждайте! Имота ще го купим НИЕ.
   Дали ще е Тенчо, Величко, Даниел, Делянчо или някое поставено наше лице, все за нас ще е. Търга е решен още преди да го обявят. Там ще построим нов жилищен квартал. Имотите ще се продават на зелено по 500 - 600 евро квадрата. Не разбрахте ли, че целия град го държим ние?! Забравете за Гошо Иванов, той е минало. Ние сме настоящето и бъдещето. Не завиждайте и не си мислете, че и на нас ни е лесно.
   Трябва да делим помежду си, да храним семейства, жени, глезени синчета, любовници, а пък и нагоре към София трябва да отчитаме, на генералите и властта. И накрая като ударим чертата, за нас не остава толкова много, колкото си мислите.
  • 8
   И.
   И. Колев
   4 0
   12:34, 30 сеп 2020
   Мафията се развива добре в България. Форуком е малка част от нея.После - Защо хората бягали от БГ?
   Ами Познайте.
   Ето едно линкче: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/10/06/3054604_kogato_padnat_smokinovite_lista/

  Хороскоп за 24.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
  24 яну 2021
  Последни новини