От х:

Днес в x:

Джо Байдън критикува главния прокурор Бил Бар за сравнението на карантината с робството

Номинираният за президент на Демократическата партия Джо Байдън остро критикува главния прокурор Бил Бар за сравнението на карантината с робството, което той намери за скандално, предаде Fox News.

В изказване в сряда вечерта на събитие, организирано от колежа Хилсдейл в Северна Вирджиния, Бар нарече поставянето под карантина "най-голямото посегателство върху гражданските свободи" в американската история "различни от робството".

Представителят Джеймс Клайбърн от Южна Каролина, лидер на Демократическата партия номер 3, заяви пред CNN, че изказванията на Бар са "най-нелепите, глухи, неприятни за Бога неща, които някога съм чувал", защото погрешно приравняват човешкото робство с мярка насочени към спасяване на животи.

"Това, което Бил Бар наскоро каза, е скандално", каза Байдън. "Ще ви кажа какво ви отнема свободата - да не виждате детето си, да не можете да отидете на футболен или бейзболен мач, да не виждате болната си майка или баща в болницата, да не можете да правите нещо, това е, което ни коства свободата. "

В четвъртък Байдън осъди и отговора на президента Доналд Тръмп на пандемията от коронавирус.

"Този президент не успя да се справи с този вирус", каза Байдън пред CNN в четвъртък вечерта. "И той знаеше за това. Той знаеше подробностите около него", продължи Байдън, след което риторично запита колко животи биха могли да бъдат спасени, ако Тръмп бе действал по-рано.

Байдън също аплодира директора на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), д-р Робърт Р. Редфийлд, за това, че се изправи срещу Тръмп по въпроса за носенето на маски.

По време на изслушването в Сената по-рано тази седмица директорът на CDC каза, че носенето на маска е все още по-ефективно от получаването на ваксинация.

"Обикновените хора, учените са солидни и сериозни", каза Байдън. "Но видяхте как президентът се опита да прокара нещата и да им окаже голям натиск".

Тръмп отхвърли коментарите на Редфийлд, наричайки го "объркан".

"Носенето на маска е свързано с това да се уверите, че никой друг няма да се разболее", каза Байдън. "Това не е да ви защитава толкова много, а да се уверите, че не заразявате някой друг. Наричам това патриотично изискване. Наричам това, което трябва да правим в момента. И ако президентът си беше свършил работата, беше си свършил работата от самото начало, всички хора щяха да останат живи. "

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини