От х:

Днес в x:

Община Първомай се включва в кампания за намаляване броя на загиналите на пътя

За поредна година в община Първомай ще се проведе операция „Европейски ден без загинали на пътя“, съобщават от Общинска администрация. Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността и се провежда в страните-членки на мрежата и нейните партньори, а целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.

През 2020 г. ROADPOL предвижда кампанията да се проведе като Дни на безопасността на пътя в периода 16-22 септември 2020 г., когато по традиция е и Европейската седмица на мобилността. Мотото през 2020 г. е „Остани жив! Пази живота!“

От Община Първомай днес организират раздаването на листовки сред учащите. По този начин се цели да бъде обърнато внимание на децата да спазват правилата за движение и да бъдат внимателни на пътя.  Идеята е преди операцията всички да помислят само за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват на пътя; за рисковете, на които може да изложат останалите участници в движението; и за това как самите те може да помогнат за намаляването на рисковете на пътя. 16 септември 2020 г. е обявен за Ден без загинали на пътя.

На територията на община Първомай, както и в цялата страна, ще се проведе 24-часов контрол на движението по пътищата, за недопускане на тежки ПТП с ранени и убити. В операцията ще се включат максимален брой полицейски служители, а спрямо нарушителите ще се прилага принципът на нулева толерантност. Ще бъдат използвани и всички технически средства за контрол на скоростта.

16 септември 2020 г. е обявен за Ден без загиналите при пътнотранспортни произшествия. В община Първомай Европейската седмица на мобилността ще приключи с традиционния велопоход до Бряговския язовир.Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини