От х:

Днес в x:

19 °C

В ПМГ-Хасково учителите решават сами за онлайн часовете

  Един различен, но не по-малко усмихнат от предишните години 15-ти септември посрещнаха днес в Природо-математическата гимназия „Академик Боян Петканчин“ в Хасково.

  На първия учебен ден гост в училището беше заместник-кметът Динко Тенев, а ученици, родители и педагогическия състав бяха приветствани от кмета на Хасково Станислав Дечев, който също е възпитаник на Математическата гимназия, в изпратения от него поздравителен адрес за първия учебен ден.

  Елитното училище е едно от двете в областта, които приветстваха нови ученици в паралелка в пети клас. В учебната си стая заедно с класната си Антоанета Никова, преподавател по история и цивилизация и география, влязоха 27 деца, които от днес нататък ще приемат предизвикателствата на математическите и компютърните науки.

  „Различното тази учебна година ще са всичките мерки, предприети от държавата, но в крайна сметка най-важното е да осигурим спокойствие на децата в класните стаи и да ги посрещнем така, че да се чувстват в училище като у дома си.“, сподели класната на най-малките в Математическата гимназия. Затова и още с влизането в класната стая Антонета Никова раздаде на всеки от учениците си баджове с малките им имена, за да се опознаят по-бързо.

  Една от петокласничките е Ивайла Чакмакова. Насочена е от родителите с в математическата гимназия именно защото обича математиката. С малко притеснение и с много любопитство и тя, както повечето от съучениците си, пристъпи училищния праг с вълнение.

  „Много се вълнувам, различно е, има по-големи деца от нас. Малко по-странно е носенето на маски тази година, но пък те са пъстри и може да е забавно“, казва тя.

  Заедно с петокласниците в двора на училището празникът по посрещането беше организиран и за 130-те осмокласници, за които 2020 година е също важна, заради преминаването им в новия етап на обучение. След състезанието по приема, в гимназията влизат част от най-елитните ученици от Хасково и региона, които са получили най-високите резултати от матурите след седми клас.

  Приветствие към всички тях отправи Стела Бинева, която влиза в осми клас в Математическата гимназия с най-високия състезателен бал сред съучениците си.  

  По традиция първия училищен звънец би директорката на гимназията Гергана Петрова. Тя се обърна към учениците и гостите на тържеството, към родителите, и колегите си с пожелания за здраве и спокойствие, за нови успехи.: Да, наистина, това ще бъде различна нова учебна година. Една по-дългоочаквана, отколкото тези, които бяха досега, заради различните условия, в които се намираме. Но най-важното е, че ви виждам с искрящи очи днес тук, готови за нови приятелства, знания и положителни емоции.“

  Природо-математическата гимназия в Хасково е сред иновативните училища в страната и като такова ще има право да определя част от часовете си за онлайн провеждане. Решението на ръководството обаче е всеки учител да преценява сам как да разпредели тези часове.

  Предвидено е и част от занятията по всички предмети да се провеждат навън, но това ще се случи след подписана декларация за съгласие от родителите.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ма
   Майка
   27 -6
   12:35, 15 сеп 2020
   Махнете тези маски! Върнете усмивките на децата!
   • Jh
    JHB
    18 -19
    13:13, 15 сеп 2020
    По-добре усмивка под маска, отколкото плач в болницата...
   • Ha
    Haha
    18 -7
    14:31, 15 сеп 2020
    Бахти и тъпите, на самите маски на кутиите си пише, че не предпазват от вируси, а той ми вика по-добре усмивка под маска... Жалко за децата, защото алед няколко месеца носене ще са болни заради маските... Прости родители
   • Ха
    Хайа
    8 -6
    14:32, 15 сеп 2020
    Jh b супер прост си...
   • Jh
    JHB
    8 -8
    17:37, 15 сеп 2020
    Цял свят носи маски, ама хасковските ганьовци най-умни...Те са над вируса, а като се разболеят, най-много реват!

  Хороскоп за 26.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
  26 окт 2020
  Последни новини