От х:

Днес в x:

17 °C

Издирват харманлийски бизнесмен, замесен с фалшиви болнични

Лекар, председател на ТЕЛК, издавал фиктивни болнични листове и здравни документи, е задържан при операция на служители на Икономическа полиция, съобщиха от МВР.

Действията на полицаите са проведени под надзора на Районна прокуратурата – Пловдив.

В хода на разследването било установено, че лекарят участвал в схема, в която медицински лица са издавали здравни документи, удостоверяващи влошено здравословно състояние на пациенти. Те били фиктивно назначени на трудови договори, а здравословното им състояние не е отговаряло на действителността. В рамките на година, докторът и собственик на фирма, са издали близо 117 болнични и амбулаторни листове, а изплатените суми възлизат на 76 000 лева. Според наблюдаващия прокурор, фирмата дължи 60 000 лева към фонда за социално осигуряване

На задържания лекар е наложена полицейска мярка за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение за измама в особено големи размери. Наложена му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 30 000 лева.

Собственикът на фирмата, регистрирана в Харманли, е обявен за издирване.

Работата по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ак
  акъл
  13 -1
  21:54, 25 авг 2020
  Да проверят счетоводните консултанти в Харманли.
  • Ва
   Васко
   8 -2
   09:44, 26 авг 2020
   И какво ще стане като ги проверят - нищо! Счетоводителите не отговарят за болничните. Тяхната работа е да осчетоводят прихода и разхода. Ако изпълняват ТРЗ и ЛС функции, са длъжни да обработят болницните и да ги пратят в НОИ по електронен път /доскоро и на хартия ставаше за определен брой/. Счетоводните консултанти не сме компетентни да казваме болничните дали са фалшиви или не. Има си отдел "Контрол на разходите по ДОО" в НОИ. Тяхна работа е проверката. Защо не са проверили предварително когато разхода за съответната фирма е станал необосновано висок е въпроса? Дали няма замесени и от НОИ?!
  • Jo
   John
   0 0
   09:38, 27 авг 2020
   васко не се измъквай, много добре имате поглед върху цялата схема!
 • 2
  12
  123
  6 0
  08:30, 26 авг 2020
  Кой си плаща най вече
  ....... Ромите
 • 3
  Пи
  Пичага
  6 0
  10:26, 26 авг 2020
  изнесменът, източил НОИ с над 130 000 лв., Стефан Грозев, е въртял различен бизнес в Харманли, но където стъпвал, затъвал. Това говорят фирмените му досиета. Схемата с НОИ, въртяна чрез едноличната му фирма „Джи Еф Ти-България“ ЕООД, е с регистрация гр. Харманли, Индустриална зона. В съдебните регистри е посочено, че предметът на дейност е от производство и търговия със стоки от сферата на всички индустриални отрасли, до счетоводна, финансова, лизингова, комисионна, консултантска, проектантска, строителна, рекламна, печатарска, транспортна дейност и много други, но позволени, които ще се извършват на територията на България и извън нея. По последни данни на НОИ през 2018 г. в едноличното дружество са работели различен брой служители – между 8 и 12.

  „Джи Еф Ти-България“ ЕООД има дълга предистория. Създадено е в Хасково през 1998 г. под името „Еверест“ от рускинята Фаина Алкумовна и Вартан Маликян и предмет на дейност „Търговия с хранителни стоки“. През 2008 г. тя продава дяловете си на стойност 2500 лв. на съдружника си Маликян. Същата година фирмата се преименува на „Българска инвестиционна къща“. Две години по-късно Маликян прехвърля всички акции на името на сина на Стефан Грозев – Стоян, а дружеството приема сегашното си име „Джи Еф Ти-България“ ЕООД. През 2013 г. синът продава цялата фирма на баща си, който веднага прекратява регистрацията по ДДС. Същата година всички дялове на фирмата са запорирани в полза на „Макроадванс“ АД, като размера на запора е за 1820.75 лева. През 2016 г. запор налага и банка ДСК заради борч от 32 400 лв.

  Справка в портала ДАКСИ показва, че Стефан Грозев е едноличен собственик на „Такси-Грозев-Стефан Грозев“ ЕТ и акционер в „Бахи-1991“ АД. Втората фирма е длъжник на данъчните с 121 522 лв. В това дружество с капитал от 5000 лв. Грозев е съдружник със себе си чрез предната си фирма, чрез „Джи Еф Ти-България“ ЕООД и като физическо лице. „БАХИ-1991“ АД е регистрирана през 2006 г. също в Харманли, ж.к. Индустриална зона, бивша оранжерия за цветя, с предмет на дейност производство и търговия с продукти от хранително-вкусовата промишленост. Преди да приеме съкращението „БАХИ“, се е казвала Българска аграрно-хранителна индустрия-1991“ АД. Най-първата й регистрация е била в софийското село Драговищица, а след това в столицата на ул. „Славянска“ 29 и на ул. „Професор Фритьоф Нансен“ 33. Фирмата е отчела дейност само за 2007 г. и приходи от продажби в размер на 67 хил. лева. ДДС регистрацията е прекратена през 2015 г.

  „Такси-Грозев-Стефан Грозев“ ЕТ е създадена през 1999 г. Регистрирана е в Харманли, на бул. „България“ 27, вх.Б., с дейност производство на мляко и млечни продукти. През 2008 г. предметът на дейност набъбва с поне още 50 различни услуги, между които и таксиметрови.

  Стефан Грозев е имал и 33% участие в „Грозев-българско мляко“ АД, създадено през 1997 г. в Харманли. През 2008 г. той губи дяловете си след запор от частен съдебен изпълнител в полза на ЕТ „Енергия – Колина Коева от с. Знаменосец, община Раднево. Запорът е бил направен заради борч на Грозев към дамата в размер на 12 040 лв., видно от запорното съобщение на ЧСИ Кръстьо Ангелов от Стара Загора
 • 4
  Ст
  Стара чанта
  8 -1
  11:13, 26 авг 2020
  ТОВА представляват нашите родни, мили бизнесмени / индустриалци - назначените от ДС/КГБ милионерчета/милиардерчета ! Далавераджии, участници в престъпни схеми, заравящи стотици тонове токсични отпадъци по полетата , разпродаващи заводи и фабрики за скраб... И народът мълчи, не протестира,то като няма далавера, `що да ходи да се хаби по площадите и на митингите ? Виж,
  • Ст
   Стара чанта
   1 -6
   11:19, 26 авг 2020
   Виж, като ти снасят за всяко участие едни пари - п... Виж коментара
 • 5
  Въ
  въпрсчИ
  5 0
  17:23, 26 авг 2020
  А защо НОИ са си затваряли очите за невнесени осигуровки за цяла година, но за сметка на това е изплащала болнични за десетки хиляди?
  • Пи
   пичага
   1 0
   22:44, 26 авг 2020
   Сигурно играят схема с Добриков

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
23 сеп 2020
Последни новини