От х:

Днес в x:

19 °C

Една гимназиална паралелка отпадна преди края на класирането в Хасковско

Една гимназиална паралелка е закрита до момента в Хасковска област. Тя се намира в Професионална гимназия в Хасково.

Още след първото класиране е станало ясно, че няма да оцелее, въпреки че специалността е много интересна. За нея при старта на кандидат-гимназиалната кампания в региона документи е подал само един ученик, посочи шефката на Регионалното управление по образованието Христина Боева.

На 3-ти август бяха обявени последните свободни места след три класирания. Все още има ученици, които се записват и очакваме някои от паралелките, които са на ръба да се запълнят до изискуемия минимум, посочи Боева. Следва окончателният прием в гимназиите до 10-ти септември, когато приключва цялата кампания за кандидатстване след седми клас. Едва тогава ще стане ясно и окончателният брой на закритите паралелки.

На старта на кампанията по приема в осми клас, в региона на Хасково бяха обявени над 2000 места в 78 професионални и профилирани паралелки на 26 училища.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Мн
  Много сте зле
  34 0
  17:30, 20 авг 2020
  Добре де, коя е тази паралелка? Два абзаца сте изписали пък не става ясно.
 • 2
  Пе
  Петко
  13 -3
  18:46, 20 авг 2020
  В Механа то е.
  • По
   Попа
   4 -2
   09:14, 21 авг 2020
   Не е в Механота,а в Автото, мисли преди да пишеш, говедо!
 • 3
  Да
  Даскала
  14 -4
  18:52, 20 авг 2020
  Значи няма ученици, пък даскали с лопата да ги ринеш! Резил
  • предишните избои Рапона Тиквошенко
   даде пари на татко за конче
   ....
   Затова не ни влече механиката
 • 4
  Ми
  Митева
  17 -16
  19:15, 20 авг 2020
  То пък едно образование е,добре че са частните уроци. Родителите плащаме скъпо за качество.Иначе учителите хем заплати, хем допълнителни облаги без данъци.
  • Ко
   Козарев
   29 -4
   20:00, 20 авг 2020
   Децата приличат най-вече на родителите си и учителите правят чудеса опитвайки се да променят тази наследственост, но не винаги имат успех...
  • Ми
   митева фитева
   5 -5
   20:35, 20 авг 2020
   Все тая ей не се спря
 • 5
  Ди
  ДИ-РЕКТОР
  30 -1
  19:41, 20 авг 2020
  А директорите? Президента с мандат, министър-председателя с мандат, главния прокурор с мандат , кметовете с мандат, директорите на учебните заведения за цял живот!
  • Аз
   Аз
   16 -3
   20:03, 20 авг 2020
   Задължително с мандат директорите,публичен конкурс,за да видим колко знае една мръхла и по 2 финансови ревизии,щото каймака много голям.Пропуснах-задължително да се видят резултатите от работа с децата,понеже водят и часове.Недей да гледа интригата,клюката и простотията,че там е най-добра.Не ги е срам,не ги е грях,как вървят по улиците,едно от тия чудеса не излиза с изявление-публично и с достойнство.Голям гьонсуратлък.Ето затова държавата ври,младите не търпят унижения,и с право
 • 6
  Ан
  Антова
  23 -5
  21:00, 20 авг 2020
  Каква е специалността на отпадналата паралелка - "интересна". Сигурно е специалност, в която се иска ПОВЕЧЕ БАЧКАНЕ. Баща ми е заварчик на 68 години ( в Силистра) и все още работи, но не заради парите, а защото "няма млади хора, които да искат да работят това". Казва ми, че иска да покаже на някой младеж този занаят, но няма ... Научихме си децата, че непременно трябва да са с висше образование и се "пръкнаха" ВУЗ-ове дето знания не дават, но диплома дават ... Сами сме си виновни ... Такъв ни е манталитета - да протестираме можем, но да "бачкаме" - не
  • Ив
   Иван
   17 -1
   21:34, 20 авг 2020
   Интересно ми Вие какво работите ... и аз се чудя защо протестират тези хора - здравната система перфектна - пациенти от цял свят идват да се лекуват при нас като за целта събират пластмасови капачки, заплатите високи - цените ни низки, полицията - няма престъпност, пътища за чудо и приказ ... добре, че ходим от време на време в чужбина че да си повредим колата по лоши пътища и да заредим кофти гориво, че сервизите ще фалират, държавната администрация най- добрата и отзивчива на земята, правосъдието - много добро и известно в цял свят, екология - едно дърво няма отсечено последните 10 години, кристално чиста питейна вода ... в Хасково дори с добавки и почти за без пари. Всичко е страхотно и премиера ни пример за високо образование и култура ... дори гърците го сложиха на корицата на Бай Ганьо...
  • АЗ
   А защо?
   0 0
   22:15, 24 авг 2020
   А защо и вие не станете заварчик? Имаше наивници които си смениха професията, защото търсели заварчици.След като поработиха , се оказа, че проблема е в заплашането. Дайте да дадем не върви вече- по вашия акъл да станем някакви си "работяги".
 • 7
  Ох
  ох боли
  14 -3
  21:37, 20 авг 2020
  А оная КоМфортната директорка какво прави? Още ли не са я изритали от СУ-то? То тая е пълна пародия на директорка! Спусната, ама даже и без парашут - ей така ОТ НИКЪДЕ СИ! Имала мечта жената да става директорка! Имала "бонки" - и хоп, седнала на директорския стол! "Славата" й се носи, не само из града, ами из цялата област - що за зъл характер има, каква интригантка и мръсница е! Скоро ще се задави в собствената си жлъч!
 • 8
  Ди
  Директор да си
  12 -2
  21:53, 20 авг 2020
  Тая комфортната както я наричат , чувам "хубави " неща за нея, но...... , помислете кой я е сложил за директор, този същият не е ли той причината тя да се държи като хитлерист с част от колектива? Аааааа, че ще и се връща и то тъпкано-факт неоспорим, въпрос на време! Много ми хареса коментара за мандатност на директорите! МАНДАТ!
  • Ми
   Милко Калайджиев
   5 -1
   09:21, 21 авг 2020
   Стига сте ривали веее, вдигайте се на бунт, стачки, не отваряйте на 15ти докато не я изритате тая. Ко ривете ва?
  • Жи
   Живко
   1 -2
   10:04, 21 авг 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини