От х:

Днес в x:

Една гимназиална паралелка отпадна преди края на класирането в Хасковско

Една гимназиална паралелка е закрита до момента в Хасковска област. Тя се намира в Професионална гимназия в Хасково.

Още след първото класиране е станало ясно, че няма да оцелее, въпреки че специалността е много интересна. За нея при старта на кандидат-гимназиалната кампания в региона документи е подал само един ученик, посочи шефката на Регионалното управление по образованието Христина Боева.

На 3-ти август бяха обявени последните свободни места след три класирания. Все още има ученици, които се записват и очакваме някои от паралелките, които са на ръба да се запълнят до изискуемия минимум, посочи Боева. Следва окончателният прием в гимназиите до 10-ти септември, когато приключва цялата кампания за кандидатстване след седми клас. Едва тогава ще стане ясно и окончателният брой на закритите паралелки.

На старта на кампанията по приема в осми клас, в региона на Хасково бяха обявени над 2000 места в 78 професионални и профилирани паралелки на 26 училища.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Мн
    Много сте зле
    34 0
    17:30, 20 авг 2020
    Добре де, коя е тази паралелка? Два абзаца сте изписали пък не става ясно.
  • 2
    Пе
    Петко
    13 -3
    18:46, 20 авг 2020
    В Механа то е.
    • По
      Попа
      4 -2
      09:14, 21 авг 2020
      Не е в Механота,а в Автото, мисли преди да пишеш, говедо!
  • 3
    Да
    Даскала
    14 -4
    18:52, 20 авг 2020
    Значи няма ученици, пък даскали с лопата да ги ринеш! Резил
    • предишните избои Рапона Тиквошенко
      даде пари на татко за конче
      ....
      Затова не ни влече механиката
  • 4
    Ми
    Митева
    17 -16
    19:15, 20 авг 2020
    То пък едно образование е,добре че са частните уроци. Родителите плащаме скъпо за качество.Иначе учителите хем заплати, хем допълнителни облаги без данъци.
    • Ко
      Козарев
      29 -4
      20:00, 20 авг 2020
      Децата приличат най-вече на родителите си и учителите правят чудеса опитвайки се да променят тази наследственост, но не винаги имат успех...
    • Ми
      митева фитева
      5 -5
      20:35, 20 авг 2020
      Все тая ей не се спря
  • 5
    Ди
    ДИ-РЕКТОР
    30 -1
    19:41, 20 авг 2020
    А директорите? Президента с мандат, министър-председателя с мандат, главния прокурор с мандат , кметовете с мандат, директорите на учебните заведения за цял живот!
    • Аз
      Аз
      16 -3
      20:03, 20 авг 2020
      Задължително с мандат директорите,публичен конкурс,за да видим колко знае една мръхла и по 2 финансови ревизии,щото каймака много голям.Пропуснах-задължително да се видят резултатите от работа с децата,понеже водят и часове.Недей да гледа интригата,клюката и простотията,че там е най-добра.Не ги е срам,не ги е грях,как вървят по улиците,едно от тия чудеса не излиза с изявление-публично и с достойнство.Голям гьонсуратлък.Ето затова държавата ври,младите не търпят унижения,и с право
  • 6
    Ан
    Антова
    23 -5
    21:00, 20 авг 2020
    Каква е специалността на отпадналата паралелка - "интересна". Сигурно е специалност, в която се иска ПОВЕЧЕ БАЧКАНЕ. Баща ми е заварчик на 68 години ( в Силистра) и все още работи, но не заради парите, а защото "няма млади хора, които да искат да работят това". Казва ми, че иска да покаже на някой младеж този занаят, но няма ... Научихме си децата, че непременно трябва да са с висше образование и се "пръкнаха" ВУЗ-ове дето знания не дават, но диплома дават ... Сами сме си виновни ... Такъв ни е манталитета - да протестираме можем, но да "бачкаме" - не
    • Ив
      Иван
      17 -1
      21:34, 20 авг 2020
      Интересно ми Вие какво работите ... и аз се чудя защо протестират тези хора - здравната система перфектна - пациенти от цял свят идват да се лекуват при нас като за целта събират пластмасови капачки, заплатите високи - цените ни низки, полицията - няма престъпност, пътища за чудо и приказ ... добре, че ходим от време на време в чужбина че да си повредим колата по лоши пътища и да заредим кофти гориво, че сервизите ще фалират, държавната администрация най- добрата и отзивчива на земята, правосъдието - много добро и известно в цял свят, екология - едно дърво няма отсечено последните 10 години, кристално чиста питейна вода ... в Хасково дори с добавки и почти за без пари. Всичко е страхотно и премиера ни пример за високо образование и култура ... дори гърците го сложиха на корицата на Бай Ганьо...
    • АЗ
      А защо?
      0 0
      22:15, 24 авг 2020
      А защо и вие не станете заварчик? Имаше наивници които си смениха професията, защото търсели заварчици.След като поработиха , се оказа, че проблема е в заплашането. Дайте да дадем не върви вече- по вашия акъл да станем някакви си "работяги".
  • 7
    Ох
    ох боли
    14 -3
    21:37, 20 авг 2020
    А оная КоМфортната директорка какво прави? Още ли не са я изритали от СУ-то? То тая е пълна пародия на директорка! Спусната, ама даже и без парашут - ей така ОТ НИКЪДЕ СИ! Имала мечта жената да става директорка! Имала "бонки" - и хоп, седнала на директорския стол! "Славата" й се носи, не само из града, ами из цялата област - що за зъл характер има, каква интригантка и мръсница е! Скоро ще се задави в собствената си жлъч!
  • 8
    Ди
    Директор да си
    12 -2
    21:53, 20 авг 2020
    Тая комфортната както я наричат , чувам "хубави " неща за нея, но...... , помислете кой я е сложил за директор, този същият не е ли той причината тя да се държи като хитлерист с част от колектива? Аааааа, че ще и се връща и то тъпкано-факт неоспорим, въпрос на време! Много ми хареса коментара за мандатност на директорите! МАНДАТ!
    • Ми
      Милко Калайджиев
      5 -1
      09:21, 21 авг 2020
      Стига сте ривали веее, вдигайте се на бунт, стачки, не отваряйте на 15ти докато не я изритате тая. Ко ривете ва?
    • Жи
      Живко
      1 -2
      10:04, 21 авг 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини