От х:

Днес в x:

Мнозинството от кърджалийци, участвали в анкета, искат затягане на мерките срещу COVID 19

Мнозинството от кърджалийци , участвали в анкета на сайта Кърджали бг вести, искат затягане на мерките срещу разпространението на COVID 19 в страната и областта. 55,3 на сто от включилите се в допитването са категорично за по строги рестриктивни действия на властите. На противоположното мнение са 31,2 на сто. 13,5 % не могат да дадат конкретно мнение.

  Мнението на кърджалийци се формира след като 141 души от областта се заразиха от коронавируса, а петима починаха въпреки,че  бяха подложени на лечение.

 Очакванията на здравните власти бяха, че опасността от разпространението на COVID 19 ще дойде от Р Турция със идващите си за празниците изселници. Те обаче не се оправдаха. Официално бе съобщено само за един приет за лечение двоен гражданин, който за съжаление почина.

 Парадоксалното е, че най-голямо поражение нанесе медицинско лице-лекарка, която предизвика три огнища на зараза, заради неблагоразумното си поведение.

  Коронавируса не пощади хората на първа линия. Много бяха заразените здравни работници от Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини