От х:

Днес в x:

Царската гимназия, Математическата и Езиковата в Хасково с пълни паралелки след второ класиране

Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „ Цар Иван Асен II“, ПМГ„Акад. Боян Петканчин“ и Езиковата гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“ в Хасково са вече със запълнени паралелки за осмокласниците си при второто класиране по план-приема.

Днес от Регионалното управление на образованието в Хасково обявиха и свободните места за третия етап от приема, който стартира от 24-ти юли.

Едно място е останало в Езиковата гимназия в паралелката „Немски и английски език“, но то минава над план-приема понеже в редовно обявената численост са приети близнаци, обясни шефката на РУО- Хасково Христина Боева.

Свободните гимназиални места в региона са 360. Има обаче все още ученици, които никъде не са се записали и след второто класиране, поясни Боева. Засега няма да бъдат закриване паралелки, заради липса на кандидати, въпреки че се очертават няколко врегиона, които вероятно няма да могат да наберат необходимия брой ученици, за да останат в действие. Това ще се прецени след като излезе и третото класиране на 29-ти юли. Заявления за участие в него могат да бъдат подавани и по електронен път на сайта на МОН.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    25
    2551
    22 -2
    17:42, 23 юли 2020
    Как няма да са запълнени като вече и с тройка влизат в МГ!!!По наше време и с 5,50 имаше деца които не можеха да влязат!!!
  • 2
    Oги
    12 -7
    18:30, 23 юли 2020
    Царската или Каруцарската гимназия? Трябва да си много прост да учиш за горски или брокер на имоти.
    • Пи
      Пинокио
      12 -3
      19:17, 23 юли 2020
      Когато главата ти е дървена отиваш в дървото.
  • 3
    Ла
    Ламбо-в името на светлината
    13 -2
    18:51, 23 юли 2020
    ФСГ"Атанас Буров"- 0 свободни места след второ класиране ,ама Вие уважаеми нея не я броите за училище.Важна е Царската.Да ама,-ти да видиш- и там май има едно свободно в "Мебелното производство" ,А?
  • 4
    АК
    А кво става
    9 0
    20:55, 23 юли 2020
    А кво става става в едно средно училище в града? Тая оправната директорка прием ще направи ли? Нали само тя работи, тича и фучи, набива токчета и като истински многорък Шива върши от 3 до 5 неща едновременно! Сега си е поставила и една полиподмазвачка, дето от нищо не разбира ама винаги има мазна дума и хвалба по адрес на директоршата,и винаги е много загрижена за това "съкровище" на директорски пост! То бива да превиваш гръбь ама толкова да лазиш, далижеш и мажеш, чак да си забравиш личната идентичност!
    • Тр
      ТРОЛЕЯ
      4 0
      21:04, 23 юли 2020
      Ко,Ко,Ко, ко каза......коя е тая кифла?
  • 5
    Ва
    Важно
    5 -3
    21:46, 23 юли 2020
    Важното е да си отличник в живота ,а не толкова в училище..
Последни новини