От х:

Днес в x:

24 °C

Царската гимназия, Математическата и Езиковата в Хасково с пълни паралелки след второ класиране

Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „ Цар Иван Асен II“, ПМГ„Акад. Боян Петканчин“ и Езиковата гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“ в Хасково са вече със запълнени паралелки за осмокласниците си при второто класиране по план-приема.

Днес от Регионалното управление на образованието в Хасково обявиха и свободните места за третия етап от приема, който стартира от 24-ти юли.

Едно място е останало в Езиковата гимназия в паралелката „Немски и английски език“, но то минава над план-приема понеже в редовно обявената численост са приети близнаци, обясни шефката на РУО- Хасково Христина Боева.

Свободните гимназиални места в региона са 360. Има обаче все още ученици, които никъде не са се записали и след второто класиране, поясни Боева. Засега няма да бъдат закриване паралелки, заради липса на кандидати, въпреки че се очертават няколко врегиона, които вероятно няма да могат да наберат необходимия брой ученици, за да останат в действие. Това ще се прецени след като излезе и третото класиране на 29-ти юли. Заявления за участие в него могат да бъдат подавани и по електронен път на сайта на МОН.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  25
  2551
  22 -2
  17:42, 23 юли 2020
  Как няма да са запълнени като вече и с тройка влизат в МГ!!!По наше време и с 5,50 имаше деца които не можеха да влязат!!!
 • 2
  Oги
  12 -7
  18:30, 23 юли 2020
  Царската или Каруцарската гимназия? Трябва да си много прост да учиш за горски или брокер на имоти.
  • Пи
   Пинокио
   12 -3
   19:17, 23 юли 2020
   Когато главата ти е дървена отиваш в дървото.
 • 3
  Ла
  Ламбо-в името на светлината
  13 -2
  18:51, 23 юли 2020
  ФСГ"Атанас Буров"- 0 свободни места след второ класиране ,ама Вие уважаеми нея не я броите за училище.Важна е Царската.Да ама,-ти да видиш- и там май има едно свободно в "Мебелното производство" ,А?
 • 4
  АК
  А кво става
  9 0
  20:55, 23 юли 2020
  А кво става става в едно средно училище в града? Тая оправната директорка прием ще направи ли? Нали само тя работи, тича и фучи, набива токчета и като истински многорък Шива върши от 3 до 5 неща едновременно! Сега си е поставила и една полиподмазвачка, дето от нищо не разбира ама винаги има мазна дума и хвалба по адрес на директоршата,и винаги е много загрижена за това "съкровище" на директорски пост! То бива да превиваш гръбь ама толкова да лазиш, далижеш и мажеш, чак да си забравиш личната идентичност!
  • Тр
   ТРОЛЕЯ
   4 0
   21:04, 23 юли 2020
   Ко,Ко,Ко, ко каза......коя е тая кифла?
 • 5
  Ва
  Важно
  5 -3
  21:46, 23 юли 2020
  Важното е да си отличник в живота ,а не толкова в училище..

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини