От х:

Днес в x:

23 °C

Най-висок бал за прием в Математика с информатика и английски в ПМГ-Хасково


Приемът след седми клас в паралелката “Математика и информатика с интензивно изучаване на английски език” в Хасковската природо-математическа гимазия “Акад. Боян Петканчин” достигна най-висок бал в региона-496 точки. Това става ясно от обявените от Регионалното управление на образованието резултати след пръвото класиране, записването по което тече.

В ПМГ-Хасково са и следващите две паралелки с висока летва след Националното външно оценяване и сумирането на балообразуващите оценки: ”Информатика с интензивно изучаване на английски език”, където приемът е с максимален бал от 492.500 т. и “Биология с английски език”, където балът е 483 точки.

Приемът в осми клас с най-висок бал в ЕГ ”Проф.д-р Ас. Златаров в Хасково” е 474 т. в паралелката “Английски с немски език”. На пето място в областта е резултатът от 470 точки, който е постигнат на приема в СУ “Неофит Рилски” в Харманли в паралелката “Чужди езици”.

Предстои обявяването на резултатите от второто класиране на 20-ти юли. На 29-ти юли ще бъдат обявени приетите ученици от третия етап, на 3-ти август ще бъдат обявени и последните свободни места в гимназиите и професионалните училища в региона.

Кампанията по приема в осми клас приключва окончателно на 10-ти септември.

След тази дата ще стане ясен и броят на учениците, които ще стартират в новите си учебни заведения от областта. А някои от тях ще получат еднократна помощ от 250 лв. по Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Решението за това беше взето на правителственото заседание днес.

Едно от условията, при които ще се отпуска подпомагането, е записаните в осми клас ученици за учебната година 2020/2021 да живеят постоянно в България и да не са настанени за отглеждане извън семейната среда. Друго задължително изискване е средномесечният доход на член от семейството за 12 месеца назад да е по-нисък или равен на 450 лева.

Еднократната помощ ще се изплаща на два пъти-в началото на учебната година и в началото на втория учебен срок при условието, че ученикът не е отпаднал от училищната среда.

Срокът за подаване на заявлението декларация за отпускане на помощта след записване на детето в осми клас е не по-късно от 15 октомври.

Очаква се 44 000 ученици от страната, записани в осми клас, да получат в началото на учебната еднократната помощ. В Хасковска област са обявени над 2000 учебни места за новите осмокласници според одобрения план-прием.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  ПМГ е дала много достойни българи
  - като Президента Радев
  .....
  и чат пат някоя свиня
  като Жорко Кххххта на Бойко - бицшия главен секретар на МВР и настоящ шеф на митниците Георги Костов
  • И много прости хасковски пуцки е дала ПМГ !
   .....
   Що ни дискриминирате ?

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
22 окт 2020
Последни новини