От х:

Днес в x:

11 °C

Българи масово отказват резервации за Гърция. Преглед на печата

Адвокат, детектив, бивша барета от обкръжението на Божков са задържани за следенето и снимките на прокурор Ангел Кънев, пише в заглавие „24 часа“. В публикацията изданието информира за вчерашната спецакция на МВР и прокуратурата, която се проведе в София и Сандански, и свързана с разследването срещу укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков. Трима души бяха отведени за разпит след акцията в столицата, а в Сандански бяха задържани двама души, единият от които е Веселин Балтов, който е бил началник на обвиняемия Божков.

Българи масово отказват резервации за Гърция, това е водещото заглавие на „Монитор“. Най-засегнати са хотелиери от Тасос и Самотраки. Причината са опашките на границата при Кулата от сряда и четвъртък. Президентът на Асоциацията на професионалистите в Самотраки призова за отваряне на граничния пункт Маказа - Нимфея и там да се монтира същата техника, каквато има на “Кулата – Промахон“.

Бензиностанциите остават без гориво от 13-и септември, предупреждава от първа страница „Труд“. Много данъчни складове няма да могат да изпълнят изискването на „Агенция митници“ за поставянето на камери и временно ще бъдат затворени. Вносители на оборудването дават срок от 85 дни, уточнява изданието.

Според юриста от Българската петролна асоциация Светослав Бенчев, ако например затвори голям склад в Южна България, почти със сигурност ще има затруднения с доставките в региона, което означава, че може да има недостиг на горива на пазара. Цените на камерите са вдигнати два-три пъти, обяснява Бенчев и уточнява, че фирмите, които ги доставят са само две или три, а за кратък срок трябва да бъдат поставени камери в 360 данъчни склада.

Инспектори дебнат дали спазваме дистанция. Следенето за носене на маската върху носа и устата ще е сред основните задължения на проверяващите, пише „Телеграф“ и допълва, че над 1000 проверки са извършени за месец от екипи на РЗИ, Областните дирекции по безопасност на храните и полицията.

Съставени са актове и предписания в някои от градовете в страната. Въпреки масираните проверки, властите са категорични, че най-много са нарушенията на карантината. Стотици досъдебни производства се водят именно по такива случаи, като вече десетки са глобени с по 10 000 лева.

72 на сто от българите са доволни от себе си, пише "Дума", като цитира проучване на "Галъп интернешънъл" за самочувствието, красотата и ценностите. Две трети от участвалите в проучването не са съгласни с тезата, че по-заможните изглеждат и по-красиви. Повече от половината мислят, че да си артистичен в поведението си е секси.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не знам само кой е Собственика в Момента
    на
    24 Часа Мутренско Дело - Иначе за другите медии съм наясно
Последни новини