От х:

Днес в x:

Най-малко 20 млн. души са заразени в САЩ, показва оценка на здравните власти

Най-малко 20 милиона души в САЩ вероятно вече са заразени с Covid-19, според последната оценка на здравните служители на страната, съобщава БиБиСи. 

Центровете за контрол на заболяванията (CDC) коментира, че истинският брой случаи вероятно е 10 пъти по-висок от отчетената цифра. САЩ са регистрирали 2,4 млн. потвърдени инфекции и 122 370 смъртни случая.

Някои южни и западни щати докладват рекорден брой случаи през последните дни.

"Най-добрата ни оценка в момента е, че за всеки случай, който е докладван, всъщност има 10 други инфекции", обяснява директорът на CDC д-р Робърт Редфийлд.

Това е така, защото тестването е ограничено до хора със симптоми и асимптомните носители не са тествани. "Вероятно сме идентифицирали около 10% от епидемията по методите, които използваме за диагностициране между март, април и май". Д-р Редфийлд добави, че между 5% и 8% от населението е било изложено на вируса и призова американците да продължат социалното дистанциране, да носят маски и мият ръце.

"С навлизането в есента, през зимата, те ще бъдат наистина, наистина важни защитни механизми", каза той.

Щатът, който е начело на стъпките за прекратяване на мерките за блокиране, отчете хиляди нови случаи, което накара губернатора на Грег Абът временно да спре възобновяването. "Тази временна пауза ще помогне на щата ни да спре разпространението, докато можем спокойно да влезем в следващата фаза на отваряне на щата ни за бизнес", каза той. Тексас потвърди рекордните 5,996 нови случая в четвъртък.

Други щати, включително Алабама, Аризона, Калифорния, Флорида, Айдахо, Мисисипи, Мисури, Невада, Оклахома, Южна Каролина и Вайоминг, също отбелязаха рекордни ежедневни увеличения на броя на потвърдените случаи през тази седмица.

Повече от 36 000 нови случаи в САЩ бяха потвърдени в сряда - недалеч от рекордния брой от 36 426 случая, регистрирани на 24 април.

Докато част от увеличението се свежда до повишено тестване, процентът на положителните тестове в някои области също се увеличава.

В сряда Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът заявиха, че ще помолят хората, пътуващи от осем щата - Алабама, Арканзас, Аризона, Флорида, Северна Каролина, Южна Каролина, Тексас и Юта, да преминат в самоизолация за 14 дни.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини