От х:

Днес в x:

13 °C

Напускаш страната само срещу платени глоби, новата система вече работи на ГКПП "Калотина"

Българи и чужденци ще могат да напускат страната само след като са заплатили всички фишове и актове за движение по пътищата.

Новата експериментална система вече работи на граничен пункт "Калотина" и предстои да бъде инсталирана на още осем ГКПП-та съвсем скоро.

Граничните полицаи ще проверяват всички автомобили, които влизат и излизат за задължения, но това не значи, че шофьорите ще бъдат ограничавани да напускат страната. Тези, които имат фишове, ще бъдат отбивани встрани и ще имат 2 часа да платят чрез ПОС терминал, разясниха от  МВР как ще действат.

В случай, че решат да не плащат глобите, ще им бъдат отнети книжката и талона, а ако колата, която шофират е на тяхно име, тя ще бъде спирана от движение.

"Никакви ограничения няма за напускане на страната. Хората, които имат задължения и влязли в сила глоби, нямат правото да шофират", обясни комисар Иво Писанов от "Пътна полиция"пред БНТ.

По думите му всеки отговоря за извършеното от него нарушение и трябва да го плати, в противен случай му се отнема книжката, обясни той.

"Ако кара чужда кола и има глоби, също трябва да ги плати. Всички моторни превозни средства и пътниците се проверяват, ако към тях има невръчени електронии фишове", допълни Писанов.

На "Калотина" вече има рекорд. Установен е шофьор с наложени 168 глоби, които трябва да плати, за да напусне страната.

Очаква се новата система скоро да заработи награничните пунктове  "Кулата", "Дунав мост", "Лесово" и други.

Изискванията ще важат не само за българите, но и за чуждите шофьори.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Jh
    JHB
    8 0
    13:50, 11 юни 2020
    Що за шофьор е това със 168 неплатени глоби... Как ги е направил, мен цяла година не са ме спирали нито веднъж за проверка, а карам из града по цял ден...
  • 2
    Ко
    Коко
    7 -2
    14:57, 11 юни 2020
    Добре де Божков защо напусна страната.Ааа да за него не важи извинявайте...ха ха
  • 3
    Не
    неволен свидетел
    9 -2
    15:19, 11 юни 2020
    Ще хванете чужденците за "кавала" между краката. Само на околовръстното на Димитровград, където хвърчат със сто и двадесет километра в час могат да се наложат на румънци, гърци и турци няколко милиона евра само за един месец. ЕТО КАК СЕ ПЪЛНИ ХАЗНАТА , А ДОПЪЛНИТЕЛНО ЩЕ ИМА И КАТАДЖИЙТЕ.
  • 4
    Ба
    Бат'Желю
    6 -4
    15:46, 11 юни 2020
    Глупости!!!! Туй ще отпадне!!! Пълни простотии!!!!
  • 5
    X
    X
    2 -2
    14:43, 14 юни 2020
    Само в българия...
    Гласувайте пак за крадците от герб като ви е толкова акъла
Последни новини