От х:

Днес в x:

12 °C

Напускаш страната само срещу платени глоби, новата система вече работи на ГКПП "Калотина"

Българи и чужденци ще могат да напускат страната само след като са заплатили всички фишове и актове за движение по пътищата.

Новата експериментална система вече работи на граничен пункт "Калотина" и предстои да бъде инсталирана на още осем ГКПП-та съвсем скоро.

Граничните полицаи ще проверяват всички автомобили, които влизат и излизат за задължения, но това не значи, че шофьорите ще бъдат ограничавани да напускат страната. Тези, които имат фишове, ще бъдат отбивани встрани и ще имат 2 часа да платят чрез ПОС терминал, разясниха от  МВР как ще действат.

В случай, че решат да не плащат глобите, ще им бъдат отнети книжката и талона, а ако колата, която шофират е на тяхно име, тя ще бъде спирана от движение.

"Никакви ограничения няма за напускане на страната. Хората, които имат задължения и влязли в сила глоби, нямат правото да шофират", обясни комисар Иво Писанов от "Пътна полиция"пред БНТ.

По думите му всеки отговоря за извършеното от него нарушение и трябва да го плати, в противен случай му се отнема книжката, обясни той.

"Ако кара чужда кола и има глоби, също трябва да ги плати. Всички моторни превозни средства и пътниците се проверяват, ако към тях има невръчени електронии фишове", допълни Писанов.

На "Калотина" вече има рекорд. Установен е шофьор с наложени 168 глоби, които трябва да плати, за да напусне страната.

Очаква се новата система скоро да заработи награничните пунктове  "Кулата", "Дунав мост", "Лесово" и други.

Изискванията ще важат не само за българите, но и за чуждите шофьори.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Jh
  JHB
  8 0
  13:50, 11 юни 2020
  Що за шофьор е това със 168 неплатени глоби... Как ги е направил, мен цяла година не са ме спирали нито веднъж за проверка, а карам из града по цял ден...
 • 2
  Ко
  Коко
  7 -2
  14:57, 11 юни 2020
  Добре де Божков защо напусна страната.Ааа да за него не важи извинявайте...ха ха
 • 3
  Не
  неволен свидетел
  9 -2
  15:19, 11 юни 2020
  Ще хванете чужденците за "кавала" между краката. Само на околовръстното на Димитровград, където хвърчат със сто и двадесет километра в час могат да се наложат на румънци, гърци и турци няколко милиона евра само за един месец. ЕТО КАК СЕ ПЪЛНИ ХАЗНАТА , А ДОПЪЛНИТЕЛНО ЩЕ ИМА И КАТАДЖИЙТЕ.
 • 4
  Ба
  Бат'Желю
  6 -4
  15:46, 11 юни 2020
  Глупости!!!! Туй ще отпадне!!! Пълни простотии!!!!
 • 5
  X
  X
  2 -2
  14:43, 14 юни 2020
  Само в българия...
  Гласувайте пак за крадците от герб като ви е толкова акъла

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини