От х:

Днес в x:

33 °C

Още двама осъдени за нарушена карантина в Хасковско

Още двама души са осъдени за нарушена карантина в Хасковско. Наказанията са наложени след сключени споразумения между прокуратурата и запитата на подсъдимите, които са одобрени от Районния съд в Хасково, съобщиха от Темида.

В единия случай, 45-годишен мъж е нарушил наложената му карантина на 26.04.2020 г. в хасковското село Долно Големанци, за което се признал за виновен. Той получи наказание „пробация“ за 1 година: задължителна регистрация по настоящ адрес, като периодичността на явяване и подписване е два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

В другия случай е осъдена 26-годишна жена, която е трябвало да търпи в хасковското село Динево. Тя я нарушила на 02.04.2020 г. Жената с инициалите Г.С.Г. е получила 3 месеца условна присъда с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 10 000 лева.

Двете определения на съда са окончателни и не подлежат на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Гр
  ГРАЖДАНИНА Х
  21 -2
  14:33, 3 юни 2020
  Тези прокурори на извършители на побой, крадци и други не дават такива присъди
 • 2
  Ха
  ХАНКО БРАТ
  12 -4
  16:02, 3 юни 2020
  Свиквайте,така ще е за напред. Успешно преминахме теста. От тук нататък лесно ще ни налагат "карантина" ако решим да кривнем от "правия път" и ни мине през главата греховната мисъл да протестираме за нещо.Не че имаме смелостта до го правим,на ако случайно ни хрумне пътят е "утъпкан",извънредно положение,забрана за събиране на много хора на едно място и т.н. На прегрешилите наложиха 10 000лв. глоба,100 часа труд в полза на обществото.Любопитен съм да разбера какво наказание ще получи и индивида от патладжанестия електорат ,които го гониха две патрулки и го хванаха да кара БМВ-то си без да е правоспособен. Любопитна е и разликата в присъдите на двамата,въпреки че и двете са след споразумение с прокуратурата.
 • 3
  ??
  ?????
  6 -10
  16:12, 3 юни 2020
  ....Абе и двамата /по горе/ -малоумници ли сте или... Виж коментара
  • !!
   !!!
   1 -8
   20:20, 3 юни 2020
   Малоумници са разбирасе това е само бой и е......н... Виж коментара
  • Бо
   Бонка от селото
   1 0
   22:49, 3 юни 2020
   Къде ти е курона вируса бе *********....?!?!.Не се мъчи, не си разбал колегата какво аджеба е написал...Не ръси рядкото си мисловно вещество...
   Щели да заразят!?!Сега като сте пуснати, ко шЪ прайте, как шЪ съ скривате от корона вируса?!!!
 • 4
  Ро
  Росица
  6 -3
  16:53, 3 юни 2020
  Селски ??????, опитай се да спазваш граматиката. Няма такова понятие като "ЕВРА", казва се "ЕВРО". Не съществува "ЕВРО" в множествено число. Недей като тигъра от Банкя. Запомни го това един път завинаги...и не само ти.
  • Ха
   ХАНКО БРАТ
   5 -2
   17:18, 3 юни 2020
   Миличка, не се ядосвай,не се опитвай и да го поучаваш.Безнадежден случай е. Опитваш се да напълниш каца без дъно.Колкото до тигъра от Банкя ,ако той наистина е тигър,то тогава за първи път виждам тигър с фигура и тегло на кашалот.
 • 5
  Ле
  Летящия холандец
  5 -1
  19:58, 3 юни 2020
  Ханко, разликата в споразуменията не я чуди. Вярвам си наясно и просто задаваш риторичен въпрос, но все пак аз да се изкажа - Лицето от Динево работи в Холандия (т е зад граница), следователно има пари и може да бъде рекетирано от корумпираната ни система.
  Колкото до човека от Големанци, неговата карантина е наложена следствие в държавата (контакт с предполагащи се за заразени с ковид)

  Поздрави и да не забравяте пак да гласувате и #останетесивкъщи, скотове. Чиърс от Амстердам!
  • Ха
   ХАНКО БРАТ
   1 0
   00:27, 4 юни 2020
   Да прав си,не е трудно човек да предположи каква е причината за разликата в споразуменията,но мисля че е редно да се изостри вниманието на всички относно "правосъдието" у нас.За съжаление обаче все повече хора стават първосигнални и не умеят да осмислят прочетеното нито да четат между редовете.За да бъда ясен и на тези които мразят да мислят ще кажа че съм спазвал забраните и съм съгласен че трябваше да има някакви ограничения на тулупите прекалиха.За 2-мата писали коментари и именували се с препинателни знаци ще кажа че има закон за действие при епидемични ситуации,но нищо от него не е изпълнено,тоест не се спазва ЗАКОНА. Въпроса ми към вас е: Защо тогава плащаме допълнително на дУпЕтатите които участват в комисии , прокарват и одобряват закони като след това не се спазват?
 • 6
  Юб
  юб
  4 -2
  20:27, 3 юни 2020
  Защо предимно ******ите ходят без маски в затворени помещения магазини защо нали щяхте да глобявате за никакъв х.....и не ставате хасково доро в селата хората имат по лолям ре... глоби защо не глобявате бе мишки
 • 7
  Ре
  Реалист
  1 0
  03:00, 4 юни 2020
  Селски тъпаци, намерете си добри адвокати....

Хороскоп за 03.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
03 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
03 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
03 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
03 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
03 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
03 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
03 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
03 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
03 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
03 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
03 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
03 юли 2020
Последни новини