От х:

Днес в x:

10 °C

Още двама осъдени за нарушена карантина в Хасковско

Още двама души са осъдени за нарушена карантина в Хасковско. Наказанията са наложени след сключени споразумения между прокуратурата и запитата на подсъдимите, които са одобрени от Районния съд в Хасково, съобщиха от Темида.

В единия случай, 45-годишен мъж е нарушил наложената му карантина на 26.04.2020 г. в хасковското село Долно Големанци, за което се признал за виновен. Той получи наказание „пробация“ за 1 година: задължителна регистрация по настоящ адрес, като периодичността на явяване и подписване е два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

В другия случай е осъдена 26-годишна жена, която е трябвало да търпи в хасковското село Динево. Тя я нарушила на 02.04.2020 г. Жената с инициалите Г.С.Г. е получила 3 месеца условна присъда с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 10 000 лева.

Двете определения на съда са окончателни и не подлежат на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Гр
  ГРАЖДАНИНА Х
  21 -2
  14:33, 3 юни 2020
  Тези прокурори на извършители на побой, крадци и други не дават такива присъди
 • 2
  Ха
  ХАНКО БРАТ
  12 -4
  16:02, 3 юни 2020
  Свиквайте,така ще е за напред. Успешно преминахме теста. От тук нататък лесно ще ни налагат "карантина" ако решим да кривнем от "правия път" и ни мине през главата греховната мисъл да протестираме за нещо.Не че имаме смелостта до го правим,на ако случайно ни хрумне пътят е "утъпкан",извънредно положение,забрана за събиране на много хора на едно място и т.н. На прегрешилите наложиха 10 000лв. глоба,100 часа труд в полза на обществото.Любопитен съм да разбера какво наказание ще получи и индивида от патладжанестия електорат ,които го гониха две патрулки и го хванаха да кара БМВ-то си без да е правоспособен. Любопитна е и разликата в присъдите на двамата,въпреки че и двете са след споразумение с прокуратурата.
 • 3
  ??
  ?????
  6 -10
  16:12, 3 юни 2020
  ....Абе и двамата /по горе/ -малоумници ли сте или... Виж коментара
  • !!
   !!!
   1 -8
   20:20, 3 юни 2020
   Малоумници са разбирасе това е само бой и е......н... Виж коментара
  • Бо
   Бонка от селото
   1 0
   22:49, 3 юни 2020
   Къде ти е курона вируса бе *********....?!?!.Не се мъчи, не си разбал колегата какво аджеба е написал...Не ръси рядкото си мисловно вещество...
   Щели да заразят!?!Сега като сте пуснати, ко шЪ прайте, как шЪ съ скривате от корона вируса?!!!
 • 4
  Ро
  Росица
  6 -3
  16:53, 3 юни 2020
  Селски ??????, опитай се да спазваш граматиката. Няма такова понятие като "ЕВРА", казва се "ЕВРО". Не съществува "ЕВРО" в множествено число. Недей като тигъра от Банкя. Запомни го това един път завинаги...и не само ти.
  • Ха
   ХАНКО БРАТ
   5 -2
   17:18, 3 юни 2020
   Миличка, не се ядосвай,не се опитвай и да го поучаваш.Безнадежден случай е. Опитваш се да напълниш каца без дъно.Колкото до тигъра от Банкя ,ако той наистина е тигър,то тогава за първи път виждам тигър с фигура и тегло на кашалот.
 • 5
  Ле
  Летящия холандец
  5 -1
  19:58, 3 юни 2020
  Ханко, разликата в споразуменията не я чуди. Вярвам си наясно и просто задаваш риторичен въпрос, но все пак аз да се изкажа - Лицето от Динево работи в Холандия (т е зад граница), следователно има пари и може да бъде рекетирано от корумпираната ни система.
  Колкото до човека от Големанци, неговата карантина е наложена следствие в държавата (контакт с предполагащи се за заразени с ковид)

  Поздрави и да не забравяте пак да гласувате и #останетесивкъщи, скотове. Чиърс от Амстердам!
  • Ха
   ХАНКО БРАТ
   1 0
   00:27, 4 юни 2020
   Да прав си,не е трудно човек да предположи каква е причината за разликата в споразуменията,но мисля че е редно да се изостри вниманието на всички относно "правосъдието" у нас.За съжаление обаче все повече хора стават първосигнални и не умеят да осмислят прочетеното нито да четат между редовете.За да бъда ясен и на тези които мразят да мислят ще кажа че съм спазвал забраните и съм съгласен че трябваше да има някакви ограничения на тулупите прекалиха.За 2-мата писали коментари и именували се с препинателни знаци ще кажа че има закон за действие при епидемични ситуации,но нищо от него не е изпълнено,тоест не се спазва ЗАКОНА. Въпроса ми към вас е: Защо тогава плащаме допълнително на дУпЕтатите които участват в комисии , прокарват и одобряват закони като след това не се спазват?
 • 6
  Юб
  юб
  4 -2
  20:27, 3 юни 2020
  Защо предимно ******ите ходят без маски в затворени помещения магазини защо нали щяхте да глобявате за никакъв х.....и не ставате хасково доро в селата хората имат по лолям ре... глоби защо не глобявате бе мишки
 • 7
  Ре
  Реалист
  1 0
  03:00, 4 юни 2020
  Селски тъпаци, намерете си добри адвокати....

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
22 сеп 2020
Последни новини