От х:

Днес в x:

С отличието „Неофит Рилски” на МОН бяха отличени 8 педагози от Кърджали

Изображение 1 от 2

    В навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура, осем педагози от Кърджали бяха удостоени с почетното отличие „Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката. Това стана на церемония във фоайето на РУО, а наградите връчи неговия началник Гроздан Колев.

    Сред наградените са учители, директори на училища, синдикални дейци в сектора на образованието, а това, че толкова много педагози са отличени от област Кърджали, говори за високото качество на гилдията в региона, коментира след награждаването Гроздан Колев.

    Наградените са Станка Стамова от СУ „Отец Паисий”, Радка Попгеоргиева от ЕГ „Христо Ботев”, Костадинка Кралева от ПГТ „Д-р Асен Златаров”, Недялка Кюпрюджиева  - директор на СУ „Йордан Йовков”, Екатерина Бакърджиева от СУ „П.Р. Славейков”, Сийка Бъчварова от СУ „В.Д. Майстора”, Нели Арнаудова от ОДК и Атанаска Мешелиева от ПГ по икономика „Алеко Константинов”, която е и сред номинираните за наградата „Свети Йоан Рилски” на МОН.

    Гроздан Колев припомни, че почетно отличие „Неофит Рилски“ е сред най-високите отличия, връчвани от МОН и то е за дългогодишна, цялостна и високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и принос в развитието на образователното дело в България.

    Павел Тенчев

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини