От х:

Днес в x:

26 °C

Просветата в Хасково публикува отличниците за 24 май в дигитална книга

В ситуацията на дигитално обучение в навечерието на 24-ти май тази година, Регионалното управление по образованието в Хасково публикува ежегодните награди в просветата за най-добрите учители и ученици онлайн.

На сайта на просветната институция в красива дигитална книга наред със словата за празника на българската просвета и култура, са изписани и тези на отличените.

„В тази ситуация решихме и ние да бъдем дигитални, но се постарахме да го направим с жест и към преподавателите от образователнта система в областта, и към децата, които тази година получават награди, защото и едните, и другите заслужават голям поклон за работата си в тежките условия на обучението от разстояние. Но макар  при тези извънредни обстоятелства, както колегите, така и учениците, успяха да се справят отлично“, коментира началничката на РУО-ХасковоХристина Боева.

Наградата на Министерството на образованието и науката за директори с принос в образователното дело се присъжда в Хасковски регион на директорката на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ от областния град  Нина Стайкова.

Петима са носителите на почетното отличие-гамота “Неофит Рилски“ от региона. Това  са: учителката по английски език Дияна Тенева от СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, преподавателката в начален етап от ОУ “Ал. Константинов“ –Димитровград Боряна Петрова, директорът на ЕГ “Проф.д-р Ас. Златаров“ в Хасково Деян Янев, Алексия Лилянова-старши учител по английски език в ПГССИ “Хр. Ботев“ в Свиленград и Катя Гочева от ОУ “Пенчо Славейков“ от Димитровград.

Почетното отличие-гамота “Неофит Рилски“ се присъжда и на учители от областта по предложение на Синдиката на българските учители и Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

За първи път през тази година от образователната регионална структура обявяват и колективна награда за училищни екипи. „Решихме да дадем такова поощрение на няколко колектива, защото добрите резултати, и многото работата, която се свърши по време на преподаването в домашна среда, е колективна мобилизация и предимно работа в екип.“, обясни още Христина Боева.

Награди за тази си  екипна работа през учебната  2019/2020 година получават  колективите на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, СУ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Л.Каравелов“ от  Свиленград, ОУ “Пенчо Славейков“ от Димитровград и ОУ “Л. Каравелов“ в с. Узунджово.

Седем ученици от региона получават от РУО грамоти за успехите си, постигнати в образователния процес през годината и извоюваните призови места в състезания и олимпиади.

Носителите от Хасково са: Александър Павлов от 7 кл. на ОУ “Св. Климент Охридски“, възпитаниците на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ Дарена Георгиева от 10 кл., шестокласниците Ванеса Бъчварова и Мартин Недев и дванадесетокласничката Даниела Койнова. Стела Бинева от 7 клас и Гергана Георгиева от 12 клас от димитровградската математическа гимназия “Ив. Вазов“ също са носителки на грамотата на РУО за успехите си през годината.

Засега всички отличени  получават наградите си само виртуално, но при първия възможен момент, когато ситуацията позволи това, те ще им бъдат връчени празнично на открито, посочи шефката на образованието в Хасково Христина Боева.

Дигиталната книга на РУО-Хасково за 24 май с всички отличени, може да разгледате тук.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  ..
  ...
  33 0
  14:21, 22 май 2020
  Дано си даваме сметка тази дигитализация, по този перфиден начин, колко ще ощети децата ни!
  Другото е ламинирани цветни грамоти и художествена самодейност. Как ще вдъхновите децата да заобичат четенето?-това е големия въпрос! Иначе патетиката предстои!
 • 2
  Не
  НЕТИ
  4 0
  18:24, 22 май 2020
  За ангелова от *********** ,няма ли награда.

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини