От х:

Днес в x:

Адаптиране към „новото нормално” обсъждат членовете на ЕТС на международен форум

Как театърът може да отговори на настоящата криза и да ограничи влиянието й? Кога ще отворим отново театралните зали и ще се върне ли публиката? Как ще трябва да се адаптираме към „новото нормално“? Това са спешните въпроси, на които ще трябва да отговори международната конференция на Европейската театрална конвенция (ЕТС). Форумът ще се състои от 10 до 12 юни тази година.

„Първата международна конференция, на която ще участваме като пълноправен член, ще се проведе онлайн, за първи път в историята на организацията. В екипа сме включени: Антоанета Делчева – заместник-директор, Руми Николаева – консултант по международни връзки и одобрените за участие в майсторския клас на фестивала в Авиньон актьори Адриана Кънчеваи Божидар Георгиев”, съобщи Гълъб Бочуков,директор на Театрално-музикален център – Кърджали. „На форума ще бъдат разгледани изключително важни теми за бъдещето на сценичните изкуства като цяло. Много въпроси и проблеми на сектора ще бъдат повдигнати и от наша страна”, казатой.

„Въпреки че няма да можем да се срещнем лично, ETC ще остане място за откриване, мрежа и обмен на най-добри практики”, се посочва в програмните документи за срещата.

Панелната дискусия на 11 юни, четвъртък, от 10 ч. ще се предава на живо. „Връзката към потока на живо ще бъде споделена на нашия уебсайт, както и на уебсайта на HowlroundTheatreCommons”, съобщават от ЕТС.

ТМЦ-Кърджали - прес

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Случаен виц

Последни новини